Reyhanlı Kabak Dolması

Malzemeler:(4 kişilik)
1 kg. ince kabak
1 su bardağı kısırlık bulgur
250 gr kıyma
Soğan, tuz, kurutulmuş reyhan,salça(biber salçası da olabilir), sıvı yağ, yoğurt, sarımsak

Hazırlanışı
Kabakların üst kabukları tırtıklı soyulur.2 cm. boyunda halkalar kesilip, içi kabak oyucu ile çıkarılır.


Ayrı bir kapta kıyma, soğan,yıkanmış bulgur,tuz ve çok bol reyhan yoğurulur.
Kabakların içine doldurulur ve tencereye dizilir(yan olarak)

Tencereye kabakların yarısını biraz geçecek kadar su konulur ve kısık ateşte
kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. (İstenirse arada sırada kabaklar döndürülebilir)

Sos için yoğurt ile sarımsak karıştırılır. Ayrı bir kapta da yağ ile salça sos olarak
hazırlanır

Kabaklar bir tabağa alınır.


Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökülür servis edilir.


AFİYET OLSUN

February 14, 2010. ana yemek, fotoğraflı tarif.

4 Comments

  1. CANAN TURHAN replied:

    Çok farklı bir tarif. İlk defa duyuyorum. Çok lezzetli ve sağlıklı görünüyor, kesinlikle denemek istiyorum….

  2. çeşnici replied:

    deneyince mutlaka yorumunuzu bekliyorum

  3. Anonymous replied:

    ben de en kısa zamanda deneyeceğim

  4. Anonymous replied:

    bende denemiştim bu yemeği. Gerçekten çok güzel oluyor. Deneyin memnun kalırsınız. Reyhan çok güzel bir tat bırakıyor.
    Bilge

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: