Fırında Mozerella Peynirli Karnabahar

Kışın en faydalı ama pek sevilmeyen sebzelerinden biri olan Karnabaharı severek yiyeceğiniz , misafirlerinize de sunabileceğiniz tatta ve görünümde olan kendi yarattığım bir tarifi vermek istiyorum.

Malzemeler:(4 kişilik)
1 orta boy karnabahar
250 gr.kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 büyük boy soğan
kuru fesleğen
tuz, karabiber
zeytinyağı
Mozerella peynir
Parmesan peynir

Hazırlanışı:

Karnabahar temizlenip, parçalara ayrılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir kapta soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir. Kıyma ilave edilir, kavrulur. Salça eklenir, kıyma ve soğan ile iyice karıştırılarak harman edilir.

Fırın ısısına dayanıklı yayvan bir tencereye önce karnabaharlar dizilir, üzerine tüm karnabaharlarının üstüne gelecek şekilde kıyma harcı yayılarak dökülür ve tuz, karabiber, kuru fesleğen ilave edilir.(Kuru fesleğen karnabaharın kokusunu ve tadını öldürdüğü için bol olarak konulabilir)

Karnıbaharların yarısına kadar su ilave edilip, kaynamaya başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca ateşten alınır ve mozerella peynir dilimlenerek tüm malzemenin üstünü kapatacak şekilde konur. Mozerella peynirin üzerine rendelenmiş parmesan peynir serpilir. (Yemeğin tadının ve görüntüsünün güzel olması için mozerella peynir ve parmesan peynirin mümkün olduğu kadar bol konulması gerekmektedir.)

Peynirleri ilave edilen karnabahar önceden ısıtılmış 200C fırında peynirler iyice eriyip, üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dak.) tutulur. Fırından alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN
Advertisements

February 19, 2010. ana yemek.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: