Keçi Peynirli Mantar Salatası

Malzemeler:
Sos:
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
8 büyük mantar (sapları ayıklanmış)
1 çorba kaşığı kekik
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. roka
100 gr. keçi peyniri
2 çorba kaşığı ince doğranmış maydonoz
Hazırlanışı:
Fırın önceden 200 C ‘de ısıtılır. Sos için limon suyu, zeytinyağı ve limon rendesi bir kasede karıştırılır.
Mantarlar fırın tepsisine dizilir, üzerlerine kekik serpilip, sarımsakla tatlandırılır ve hafifçe zeytinyağı gezdirilir. Üstleri folyo ile kapatılıp, 20dak. pişirilir. Mantarlar fırından alınıp üzerlerine sosun yarısı dökülür ve ve tekrar fırın tepsisine konup, üzerleri örtülüp, 10 dak.daha pişirilir. Fırından çıkarılır ve ortadan ikiye bölünür.
Rokalar servis tabağına yerleştirilir. Üzerlerine mantarlar konulur ve üstlerine rendelenmiş keçi peyniri serpilir.
Sosun kalanı salatanın üzerine gezdirilir ve en üste maydonoz konularak servis edilir.
AFİYET OLSUN
NOT. Bu Salatamı tuz biber dergisi Salatalar etkinliğine gönderdim.

February 22, 2010. salatalar.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: