Yoğurtlu Mantar

Size hazırlanışı çok kolay ama oldukça lezzetli ve çok sağlıklı bir tarif vermek istiyorum. Bu tarifi salata, garnitür olarak servis edebileceğiniz gibi hafif bir yemek istenildiğinde ana yemek olarak da sunabilirsiniz. (Özellikle sıcak yaz günlerinde son derece hafif bir öğün olabilir)

Malzemeler:
Izgaralık büyük mantar (İstenilen adette)
1 diş dövülmüş sarımsak
Yoğurt
Kırmızı pul biber
Kekik
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Mantarların sapları ayrılır, kuru bir bez ile temizlenir ve önceden ısıtılmış fırın tepsisine dizilir. Üstlerine kekik serpilip, zeytinyağı gezdirilir. 25 dak. 200C’de pişirilir. Diğer tarafta dövülmüş sarımsak, tuz, yoğurda katılıp, karıştırılır. Fırından çıkan mantarlar tabağa dizilir, üstlerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve kırmızı pul biber serpilir.

AFİYET OLSUN

February 24, 2010. garnitür, salatalar.

One Comment

  1. karagözlü surey* handmade dolls replied:

    tariflerinizi çok beğeniyorum ve deniyorum.Bu tarifide denedim ve damak tadıma çok uygun.Teşekkürler🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: