Böğürtlenli Cheesecake

Kendi tariflerimin yanında beni takip eden izleyicilerimin gönderdikleri tarifleri “Konuk Çeşniciler ” başlığı altında yayınlayacağım. Siz de tariflerinizi burada yayınlamamı isterseniz bana gönderebilirsiniz.
İlk konuk çeşnici : Havva.
Havva’nın tarifini aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Ellerine sağlık Havva
Malzemeler:
20 cm’lik kelepçeli kalıp için;
1 pk burçak bisküvi
50 gr. Tereyağ veya margarin.
2 su bardağı süzme yoğurt
200 gr krema
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 labne peynir
2 çorba kaşığı un
Sos için;
1 su bardağı böğürtlen
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı vişne suyu
1,5 çay bardağı su
1,5 çorba kaşık nişasta
Hazırlanışı:
Burçak bisküviler rondodan geçirilerek yağ ile karıştırılıp hamur kıvamına getirilir.
Bisküviler toplanmazsa birkaç damla süt ilavesi ile hamur kıvamına getirilir.
Kalıbın altına yağlı kağıt konularak bisküvi harcı yayılır. Diğer tüm malzemeler karıştırılıp kalıba dökülür. 160 derecede 40-50 dk pişirilir.
Sos:
Böğürtlenler rondodan geçirilir. (Çilek, Vişne, Frambuaz da kullanılabilir). Tüm malzemeler pişirilip, oda sıcaklığına gelmiş cheesecake’in üzerine dökülür.Buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN

March 3, 2010. konuk çeşnici, tatlı.

2 Comments

  1. NiLaY replied:

    iste bunu cok canim cekti :)) super gorunuyor, ellerine saglik..

  2. çeşnici replied:

    Sevgili Nilay,
    Tarif gerçekten çok lezzetli.Eğer denersen yorumunu gönder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: