Karides Güveç


Deniz ürünlerinin arasında en sevdiğim karidesle yapılan her türlü yemeği, salatayı çok severim. Karides güveç bu yemekler arasında ilk sırada olandır. İşte size tarifi:

Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr karides
250 gr mantar
Yarım kutu domates püresi(yazın 3-4 domates)
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Karidesler haşlanıp, ayıklanır. Başka bir kapta mantarlar limonlu suda haşlanır ve ortadan ikiye bölünür. Zeytinyağı konulan bir kapta karidesler sotelenir. Ardından mantarlar eklenir ve birlikte çevrilirler. Karışıma domates püresi (yazın mevsiminde kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış domatesler)eklenir, tuz ilave edilir ve orta ateşte pişirilir (maks.15 -20 dak.)
Karışım küçük güveç kaplarına pay edilir, üzerlerine rendelenmiş kaşar konulup, 125 C fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

AFİYET OLSUN

March 9, 2010. ana yemek, deniz ürünleri.

4 Comments

  1. havva replied:

    Eşimin en sevdiği ürünler deniz ürünleridir, özelliklede karidesi çok sevdiğinden ilk fırsatta deneyip sizede bilgi vereceğim. Ayrıca çok da güzel gözüküyor…

  2. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Havva,
    Fırında piştiği için çok da hafif oluyor. Eminim eşin de beğenir. Teşekkürler.

  3. Tijen replied:

    O zaman bol enginarlı günlerin şerefine diyorum. Antalya'dan selam ve sevgiler.

  4. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Tijen,

    Sizin de bol enginarlı günleriniz olsun. İstanbul'dan soğuk, sulu karlı ve rüzgarlı bir havadan sevgiler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: