Sütlü Domates Çorbası


Bugün tarifimiz yeni Konuk Çeşnici’miz Bervan’dan. Bervan bana 2 tarif göndermiş. Bugün onlardan biri olan Sütlü Domates Çorbasının tarifini sizlerle paylaşacağım. Diğer tarifini de önümüzdeki günlerde yazacağım. Teşekkürler ve ellerine sağlık Bervan!

Malzemeler: 4 kişilik
1 kaşık un
2 kaşık sıvı yağ
1 bardak domates rendesi
1 kaşık salça
2 bardak sıcak su
3 bardak süt
tuz
karabiber
Üzerine rendelenmiş kaşar yada krema

Hazırlanışı:
Derin bir tencerede un ve yağ unun rengi değişene kadar kavrulur. Domates salçası da eklenip 5-10 saniye pişirildikten sonra yavaş yavaş sıcaksu eklenir ve un kaşık yardımıyla topaklanmadan açılır ( eğer yine de topaklanma olursa sonradan blender ile topaklanma giderilebilir) bu karışıma domates rendesi eklenir ve hemen ardından süt yavaş yavaş eklenir. Süt de su gibi sıcak olursa işiniz daha da kolaylaşır. Daha sonra tuz ve karabiber eklenir. 1-2 dakika kaynadıktan sonra sıcak servis edilir. Servis ederken tabaklara isteğe göre kaşar rendesi veya krema eklenebilir.

AFİYET OLSUN

March 16, 2010. Çorba, konuk çeşnici.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: