Komposto

Konuk Çeşnici Canan’dan unutmaya yüz tutan, çocuklarımızın pek fazla bilmedikleri ve tatmadıkları bir lezzet olan komposto tarifi geldi. Yemeklerin ve özellikle pilavların yanına çok yakışan bu tarifi severek sizlerle paylaşıyorum.

Malzemeler:
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı kuru erik
1 su bardağı kayısı
2 su bardağı şeker
2 lt su
Yarım limon

Hazırlanışı:

Öncelikle tüm malzemeler ayıklanıp bol su ile yıkanır ve ayrı ayrı kaplarda su içinde beklemeye alınır. 2 lt suya 2 su bardağı şeker eklenir kaynatılır. Kaynayan suya yarım limon sıkılarak üzümler ilave edilir. Üzümler gözle takip edilir ve şiştiği anda içine erik ve kayısılar da ilave edilir. Tüm malzeme yumuşayınca altı kapatılır soğutularak servis yapılır. (Damak tadınıza göre şeker ve limon ölçüsünde oynayabilirsiniz)

AFİYET OLSUN

March 20, 2010. garnitür, içecekler, tatlı.

One Comment

  1. LEZİZCE replied:

    Canım tarifi sayfanda yayınlayıp benim blogun linkini vermelisin hepsi bu kadar canım bide yayınladığında haber verirsen ugrayıp alırım.Sevgiler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: