Kıymalı Pırasa

Kışın en sevdiğim sebzelerinden biri olan pırasanın etlisini de, zeytinyağlısını da bol bol pişiririm. Sebzeleri pişirirken mümkün olduğunca sağlıklı yöntemleri kullanmaya dikkat ediyorum. Örneğin etli yemeklerde soğanı, eti kavurmamaya, zeytinyağını (sebze yemeklerinde sadece zeytinyağ kullanıyorum) yemek piştikten hemen sonra koymaya özen gösteriyorum. Bu pırasa tarifim de bu yöntemle hazırlanan bir tariftir. Baharın ilk günlerinde bu kış sebzesi tarifimi burada sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler (4 kişilik)
1 kilo pırasa
250 gr. kıyma
2 kaşık salça
2 havuç
Zeytinyağ
tuz
Hazırlanışı
Pırasalar temizlenir, yıkanır ve doğranır. Kıyma küçük bir kapta çok az su eklenerek, karıştırılarak suyunu salıp, çekene kadar pişirilir. Bir tencereye doğranmış pırasalar, yıkanmış ve doğranmış havuçlar, pişirilmiş kıyma ve salça konulur. Suyu ve tuzu eklenir ve pişirilir. Yemek pişip altı kapandığı an zeytinyağı hafifçe üzerinde gezdirilir çok hafif karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılıp ,yağın emilmesi için beklenir. Sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN

March 21, 2010. ana yemek, sebze yemeği.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: