Biberli Ekmek

Bu hafta sonu dün de belirttiğim gibi blogumu konuk çeşnicilerime bıraktım. Bugünkü tarif Sevgili Canan’dan. Kahvaltıda, çay saatinde yenilebilecek güzel bir lezzeti bizimle paylaşan Canan’a teşekkür ederim. İşte tarif
Malzemeler:
Hamur Malzemeleri:
Yaklaşık ½ kg un
1 bardak ılık süt
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 bardak ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yuva maya

Üstünün Malzemeleri

2 tepeleme yemek kaşığı Acı Biber salçası
3 tepeleme yemek kaşığı Tatlı Biber salçası
½ fincan sızma zeytinyağı (Salça kıvamına göre arttırmanız gerekebilir)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 tatlı kaşığı Kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:

Hamurun Hazırlanışı :
Mayayı ılık suda eritin. Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Hamuru 20-25 dakika mayalandırın. Yağladığınız 25-30 cm tepsiye elle yayın.

Üst Malzemesinin Hazırlanışı :
Biber salçalarını, susamı, çörekotunu yağı ve baharatları karıştırın en son cevizi ilave edip karıştırın. Malzemeyi tepsiye yaydığınız hamurum üzerine eşit miktarda sürün.
Tepsiyi soğuk fırında160C’de 40-50 dk (Fırın ayarınıza göre kurutmadan üstünü yakmadan) pişirin.

AFİYET OLSUN

March 28, 2010. çay saati, kahvaltı, konuk çeşnici.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: