Kısır
Bulguru çok severim. Pilavda, köftelerde,dolmalarda mümkün olduğunca kullanmaya çalışırım. Sağlık için çok faydalı olduğu için de özellikle sık olarak kullanmaya özen gösteririm. Bulgurun her türlüsünü severim ama kısırın yeri ayrıdır. Bahar geldiği andan itibaren kısır evden eksik olmaz. Her türlü yeşilliği içine koyarak konuklarıma sunarım. Baharın ilk kısırını bu hafta sonu misafirlerime yaptım. Tarifini de sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
3 adet orta boy domates
5 adet taze soğan
Yeşil salata
Maydonoz
Dereotu
Nane
Salça
Zeytinyağı
Limon
Tuz
Hazırlanışı:
Bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su konulur ve üzeri kapatılarak suyu çekmesi beklenir (maks.10 dak.) Ayrı bir yerde yıkanmış olan tüm yeşillikler doğranıp bir kaba alınırlar. Suyu emen bulgurun üzerine rengini döndürecek kadar salça ilave edilir ve karıştırılır. Karışımın kolay olması için çok az zeytinyağı ilave edilir. Rengi salça ile dönen bulgurun üzerine doğranan tüm yeşillikler ilave edilir. Domates doğranır. Ağız tadına göre limon, zeytinyağı ve tuz ilave edilip, karıştırılır ve servis edilir.
AFİYET OLSUN
Advertisements
umutluhayat replied:
benim içinde bulgur vazgeçilmez.ellerine sağlık ben mercimekliyi daha çok seviyoırum.sevgiler
April 5, 2010 at 21:49. Permalink.
Sevil replied:
kısırsız bir hayat düşünemem hele birsencim nefis yapar 🙂
canım benim sende nefis yapmışsın ellerine sağlık afiyet bal olsun
sayfama bıraktığın güzel yoruma teşekkür ederim
sevgiler
April 6, 2010 at 07:08. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Umutluhayat, Mercimeği ben de seviyorum ama bulgur senin de deiğin gibi vazgeçilmez. Sevgiler.
April 6, 2010 at 08:42. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevil'ciğim,yorumun için teşekkürler. Tekrar geçmiş olsun. Sevgiler
April 6, 2010 at 08:42. Permalink.