Zeytinyağlı Taze Fasulye
Kızımın en sevdiği sebzelerden biri olan taze fasulye tezgahlarda yerini alınca bana da hemen kızıma onu pişirmek kaldı. Hem etlisini, hem de zeytinyağlısını sevdiğimiz fasulyeyi bu sene ilk olarak zeytinyağlı olarak yaptım.
Malzemeler:
1 kg. taze fasulye
2 kuru soğan
2 büyük boy domates
1 yemek kaşığı salça
Zytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve içine doğranmış soğan eklenip, soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine fasulye, salça, doğranmış domatesler eklenir. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edilip, kısık ateşte ağzı kapatılarak pişirilir. Suyu çekene kadar pişirilir ve altı kapatılmadan tuzu eklenir . Soğuncaya kadar tencerede bırakılır.
AFİYET OLSUN
Advertisements
kitchenart-ist replied:
Bizim evinde en sevilen yemeğidir,çok lezzetli görünüyor.
(Buarada ben 1 adet kesme şeker atıyorum zeytinyağlılara,hoş bir lezzet veriyor)
Ellerine sağlık…
April 8, 2010 at 12:52. Permalink.
CANAN TURHAN replied:
Ellerinize sağlık, en sevdiğim sebze fasulye 🙂 Yemeğin tuzunu fasulye piştikten sonra eklemeniz de çok farklı bir detay gibi geldi. Bir daha fasulye pişirirken sizin tarifinizi deneyeceğim…
April 8, 2010 at 14:43. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Kitchenart-ist, zeytinyağlılara ben de şeker atıyorum fakat bu o kadar körpeydi ki şeker bile olsa tadını bozmak istemedim. Çok teşekkürler.Sevgiler
April 8, 2010 at 15:35. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Canan'cığım,fasulye kızımın da favorisidir. Afiyet olsun.
April 8, 2010 at 15:36. Permalink.
umutluhayat replied:
bende fasulyeyi çok severdim.ama iki gündür yapılan alerji testleri sonucunda çok alerjik çıktım.fasdulyeye bile alerjim varmış.ellerinize sağlık.bir süre sadece bakmakla yetineceğim galiba
April 8, 2010 at 20:35. Permalink.
Pembe Tatlar replied:
Bende Çok severim ellerine sağlık….
April 8, 2010 at 20:50. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Umutluhayat,geçmiş olsun bu aralar tam alerji mevsimi çok dikkat et. Sevgiler.
April 8, 2010 at 20:55. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Pembe Tatlar, yorumuna çok teşekkürler. Sevgiler.
April 8, 2010 at 20:56. Permalink.