Sebzeli Pirinç Salatası

Güzel bir pazar gününde yine hafif ve sağlıklı bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. İstenirse tek başına bir öğün olarak tüketilebilir, istenirse etin tavuğun yanında garnitür olarak servis edilebilir.

Malzemeler:
Brokoli
Karnabahar
Bezelye
Havuç
Kırmızı biber
Mısır
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Brokoli, karnabahar, havuç, bezelye haşlanır. Pirinç sıcak suda 30 dak. bekletilir. Bol suyla yıkanıp, süzülür. Zeytinyağı bir tencereye konup, ısıtılır. Pirinçler eklenir, 2- 3 dak. kavrulur. Sıcak su ve tuz eklenir ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Pişince kenara alınır. Geniş bir kapta haşlanan ve küçük parçalara ayrılan sebzeler, doğranmış kırmızı biber, mısır ve pirinç karıştırılıp, harmanlanır ve servis tabağına alınıp, servis edilir.

AFİYET OLSUN

April 11, 2010. garnitür, salatalar, sağlıklı lezzetler.

2 Comments

  1. umutluhayat replied:

    nefis bir pilav ellerinize sağlık

  2. çeşnici Handan replied:

    Umutluhayat teşekkürler canım.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: