Zeytinyağlı Enginar

En sevdiğim tatlardan biri, her gün yesem bıkmayacağım sebzelerden biri enginar’dır. Artık mevsimi geldiği için çok mutluyum. Annem enginarı çok güzel pişirir. Bugün Konuk Çeşnici annem ve sizle annemin tarifini paylaşacağım. Siz tarifi okuyun, ben de senenin ilk enginarını afiyetle yiyeyim.
Malzemeler: (5 kişilik)
Ayıklanmış 5 enginar
Yarım kilo bezelye
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Ayıklanmış enginarlar iç malzemeler hazırlanıncaya kadar kararmamaları için çukur bir kap içinde tuzlu limonlu suda bekletilirler. Havuç ve patates küp küp, soğan yemeklik olarak doğranır. Bir kabın içinde soğan, havuç, bezelye,patates,tuz, limonsuyu, şeker karıştırılarak harmanlanır. Enginarlar bir tencereye dizilir.Üzerine harmanlanan iç malzeme konulur. 2 su bardağı su eklenir. Önce harlı ateşte,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 45 dak. pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve üzerine kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

April 13, 2010. konuk çeşnici, sebze yemeği, zeytinyağlılar.

12 Comments

  1. Mimosa Café replied:

    bayılırım enginara. mevsimi de geldi. bol bol yemek lazım. eline sağlık canım. sevgiler.

  2. estergonyesil replied:

    Tanrının yarattığı en güzel sebzelerden değilmi sizce de enginar… Ellerinize sağlık sevgiler…

  3. umutluhayat replied:

    bayılırım enginara hele birde anne eli değdiyse.annenizin ellerine sağlık

  4. ŞEBNEM DÖĞENCİ replied:

    tam bir görsel şölen olmuş, ellerinize sağlık…hani derlerya 40 enginar yiyenin ömrü uzarmış diye bu tariften sonra tam da mevsimindeyken haftada 4 enginar yesek diye küçük bir hesap olayına girdim bile..sevgiler

  5. NiLaY replied:

    hımm ben de enginar sevenlerdenim🙂 değerinin tam olarak anlaşılmadığını düşündüğüm ve ne yazık ki çoğu evde pek pişmeyen bu sebzeyi herhalde senin sunumla gören herkes deneyecektir🙂 ellerine sağlık canım..

  6. YASEMİN replied:

    Bende çok severim enginarı bizim evde kimse yemesede kendim için mutlaka pişiririm şimdi mevsimide gelmişken bitene kadar mutlaka pişireceğim. Sizinde ellerinize sağlık çok güzel tablo gibi duruyor.

  7. Damak Tadı replied:

    Çok severim,mevsiminde bol bol tüketmek gerek..Ellerine sağlık..

    Sevgiler..

  8. çeşnici Handan replied:

    Mimosa Cafe,estergonyesil, umutluhayat, şebnem, nilay, yasemin,damak tadı hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle.

  9. tatlilar gülcandan replied:

    Ellerine saglik sevgiler hattersheimdan öptüm.

  10. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Gülcan, blogumu ziyaretin ve yorumun için teşekkürler

  11. GÜL replied:

    yine yeni bir blog ve harika şeyler…bayıldım yaptıklarına ellerine sağlık görüşmek dileğiyle

  12. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Gül, bloguma hoşgeldin. Ziyaretine ve yorumuna teşekkür ederim. Sevgiler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: