Gökkuşağı Böreği

Herkese iyi haftalar. Haftaya rengarenk bir tarif ile başlamak istediğim için bu börek tarifini sizlerle paylaşıyorum. Gökkuşağı böreğinin içindeki malzemeleri sizler isterseniz değiştirip, çeşitlendirebilirsiniz. Bu tarifimi Tuz Biber Dergisinin Börekler Etkinliğine gönderiyorum. Tekrar iyi haftalar.
Malzemeler: (12 dilim)
5 yufka
Kıymalı börek iç harcı
Dereotlu patates börek iç harcı
Beyaz peynirli ıspanak börek iç harcı
Tuzla ovulmuş havuç börek iç harcı
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
(Börek iç harçlarını zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
Hazırlanışı:
Yumurta, zeytinyağı, su ve yoğurt bir kapta iyice karıştırılarak, börek için bir karışım hazırlanır. Bu karışımın sürüldüğü her bir yufkanın içine bir börek iç harcı konulur, kenarlarından içe katlanarak yufka rulo şeklinde sarılır ve kenara alınır. 4 yufka aynı şekilde iç harçları ile sarılarak rulo şekline getirilir. 5. yufka karışım sürülerek masaya açılır ve 4 rulo sırasıyla renk uyumu dikkate alınarak iki rulo alta, diğer 2 rulo bunların üstüne gelecek şekilde konulur. 5. yufka kenarları içine katlanarak 4 ruloyu içine alarak sarılır ve ortaya büyük bir rulo çıkar. Kalan karışım büyük rulonun üzerine sürülür. Yağlanmış tepsiye konulur ve 180 C’de üstü hafifçe kızarana kadar pişirilir. Çıkarıldıktan sonra biraz soğuması beklenir ve rosto şeklinde dilimlenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
BU TARİFİM TUZBİBER DERGİSİNİN MAYIS 2010 SAYISINDA YAYINLANDI

April 19, 2010. çay saati, Börek.

12 Comments

  1. umutluhayat replied:

    nefis bir lezzet şöleni olmuş.ellerinize sağlık

  2. Selma - DUSBAHCESI replied:

    Ne kadar guzel gorunuyor, ellerine saglik.

  3. kitchenart-ist replied:

    Denemek istediğim tarifler arasındaydı. Görüntü süper, eminim tadıda öyledir.
    Sevgiler

  4. çeşnici Handan replied:

    Umutlu hayat,gerçekten lezzet şöleni. Teşekkürler, sevgiler.

  5. çeşnici Handan replied:

    Düşbahçesi, görüntüsü gerçekten güzel değil mi ben de görüntüsünü çok beğeniyorum. Sevgiler.

  6. çeşnici Handan replied:

    Kitchen-art,tadı da görüntüsü gibi süper emin olabilirsin. Yorumun için teşekkürler. Sevgiler.

  7. Tijen replied:

    Sevgili Gökçen beyin kitabında vardı bu tarif, ben de çok beğenmiş, bir kaç kere yapmıştım. Ellerine sağlık Çeşnici!

  8. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Tijen,ben bu tarifi yakın zamanda bir arkadaşımdan öğrendim ve çok beğendim. Özellikle renkli görünüşü ve bir kaç tadı bir arada alabildiğim için çok sık yapıyorum. Yorumun için teşekkürler. Sevgilerimle

  9. Pembe Tatlar replied:

    En sevdiğim böreklerdendir çok sık yapıyorum elelrine sağlık…

  10. çeşnici Handan replied:

    Pembe tatlar, yorumun için teşekkürler. sevgiler.

  11. Mimosa Café replied:

    çok enteresa. ilk defa gördüm böyle bir börek. hakkaten harika bir fikir. kesinlikle denemek isterim. sevgiler.

  12. çeşnici Handan replied:

    Mimosa Cafe, görüntüsü gibi tadı da harika. Sen faklı şeyleri denemeyi seviyorsun belki içine farklı malzemeler de koyarsın. Sevgilerimle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: