Yeni Dünya Kebabı

Bahar geldi tüm sevdiğim sebzeler, meyveler tezgahlarda boy göstermeye başladı. Bu sevdiğim meyvelerden biri de Yeni Dünya(Malta Eriği) ‘dır. Yeni Dünyayı meyve olarak yemenin yanı sıra kebep olarak da yemeği ayrıca severim. Onun mayhoş tadının etle, domates ve biberle beraber oluşturduğu aromaya bayılıyorum. Sözü bırakıp kebabın tarifini sizlerle paylaşayım.
Malzemeler:
500gr. yeni dünya
500gr. kıyma
Tuz
Karabiber
Yeşil biber (sivri ya da çarliston)- istenilen miktarda
Domates- istenilen miktarda
Hazırlanışı:
Kıymaya tuz ve karabiber konularak yoğurulur ve bir gece buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarılan et tekrar yoğurulur ve küçük parçalar koparılarak minik köfteler yapılır.
Yeni dünyalar yıkanır, ortadan kesilir ve çekirdekleri ile uç kısımları temizlenir.
Çöp şişlere sırasıyla bir yeni dünya, bir et sıkıştırılarak dizilir. Şişler fırın ızgarasına konulur. Izgaraya sivribiberler (ben çarliston biber kullandım) ve domatesler de dizilir. 180C’de etler ve yeni dünyalar iyice kızarana kadar pişirilir.(Fırın yerine mangalda da pişirilebilir)
Pişen et ve yenidünyalar lavaşla beraber servis edilir.

Yeni dünya kebabında ham ve olgun olmayan yeni dünyaları kullanınız.

AFİYET OLSUN

April 19, 2010. ana yemek, kebap, Türk mutfağı.

10 Comments

  1. NiLaY replied:

    ilk kez görüyorum canım ben yeni dünyanın kebabını ama çok merak ettim cidden.. buarada çok seviyorum böyle yeni öğrendiğim yemek tariflerini, teşekkürler🙂

  2. CANAN TURHAN replied:

    Ellerinize sağlık hem çok güzel hem de çok farklı bir tarif. Yeni dünya kebabını çok severim en kısa zamanda deneyeceğim…

  3. GÜL replied:

    eline sağlık

  4. çeşnici Handan replied:

    Nilaycığım, bu kebabı mutlaka bu mevsim denemelisin. Tam zamanı. Sevgiler.

  5. çeşnici Handan replied:

    Canancığım,herşeyi mevsiminde yemeyi sevdiğim için tam zamanı olduğunu düşünüp bu tarifi yayınlamayı uygun buldum. Sanırım sen de benim gibi bu kebabı çok seviyorsun.Sevdiklerinle afiyetle yemeni dilerim.

  6. çeşnici Handan replied:

    Gülcüğüm, tekrar yaptığın ziyaret ve yorumun için teşekkür ederim. Sevgiler.

  7. umutluhayat replied:

    ellerinize sağlık çok güzel olmuş.

  8. çeşnici Handan replied:

    umutluhayat, canım yorumuna teşekkür ederim. sevgilerimle.

  9. Pembe Tatlar replied:

    Tqarsusta yemiştim duyduğumda nasıl olurki diyte düşünerek endişeli yedim ama gerçekten çok hoş bir aroma katıyor ellerine sağlık…

  10. çeşnici Handan replied:

    Pembe Tatlar,ben de ilk defa bir kebapçıda yemiş ve çok şaşırmıştım ama şimdi hersene mevsimini bekler oldum. Sevgiler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: