Cacık

Yemeklerin yanında severek sunduğum garnitürlerden biri cacıktır. Tüm yaz mevsimi soframızdan eksik olmayan özellikle bezelye ve pilavın yanında ilk tercihim olan cacık tarifimi sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
2 adet büyükçe salatalık
2 diş sarımsak
tuz
dereotu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yoğurt karıştırılarak ezilir. İçine oldukça küçük (çentik şeklinde) doğranan salatalık, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır.Üzerine su eklenerek karıştırılır. (Kıvamı ayrandan koyu olmalıdır) Üzerine zeytinyağı gezdirilip, doğranmış dereotu konularak servis edilir.
AFİYET OLSUN

April 25, 2010. garnitür, salatalar, yaz serinliği.

4 Comments

  1. CANAN TURHAN replied:

    En sevdiğim yemek yakışanlarındandır, hatılatmanız ne iyi oldu. Sıcak yaz akşamları Bezelye pilav/Fasulye pilav ikilisine ne çok yakışır. Ellerinize sağlık

  2. çeşnici Handan replied:

    Canancığım, cacığı ben de çok severim ve bütün yaz soframızda yer alır. Afiyet olsun.

  3. Semra replied:

    Bezelye-pilav-cacık üçlüsü…
    En güzel menülerden değil midir sizce de? Elinize sağlık.

    Blogunuza üye olmaya çalıştım ama olmadı. İnternetten kaynaklanan bir sorun herhalde. En kısa zamanda yine deneyeceğim. Sevgiler.

  4. çeşnici Handan replied:

    Selma, bu üçlü benim de favorimdir. İnşallah problem giderilir de sen de izleyicilere katılırsın. Sevgiler.

Leave a reply to CANAN TURHAN Cancel reply

Trackback URI