Etli Bezelye

Herkese iyi haftalar. Mevsimin en sevdiğim sebzelerinden biri bezelyedir. Bezelyeyi etli olarak pişirip, pilav ve cacık eşliğinde servis etmeyi tercih ederim. Haftanın ilk gününde bu tarifi vermek istedim.
Malzemeler:
1 kilo bezelye,
250 gr. dana kuşbaşı et
1 kuru soğan,
1 orta boy patates,
1 büyük havuç,
1 çorba kaşığı domates salçası,
tuz,
zeytinyağı
dereotu
Hazırlanışı:
Bezelye ayıklanır, yıkanır ve süzülerek bir tencereye konulur. (Etli sebze yemeklerinde mümkün olduğunca soğan ve eti yağda kavurmamaya çalışıyorum) Et başka bir kapta haşlanıp, suyu süzülüp, bezelyenin üzerine eklenir. Doğranmış soğan(çiğden), küçük küçük doğranmış patates, havuç, salça da konulup, bezelyelerin üzerine gelecek kadar su eklenip, kısık ateşte pişmeye bırakılır.Altının kapanmasına az kala tuz ve doğranmış dereotu eklenir ve altı kapatılır kapatılmaz zeytinyağı üzerine gezdirilir ve biraz dinlendirilir. Pilav ve cacık ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

April 25, 2010. ana yemek, sebze yemeği.

8 Comments

  1. NiLaY replied:

    okadar severim ki anlatamam bezelye yemeğini.. dün akşam annemde yemiştim, sabah şimdi burada görünce ayrı bir sevindim🙂 ellerine sağlık canım

  2. çeşnici Handan replied:

    Nilaycığm, annelerin yaptığı yemekler daha da lezzetli olur. Afiyet olsun.

  3. Semra replied:

    Çok güzel görünüyor. Mevsimin en sevdiğim sebzelerinden biridir bezelye. Cacıkla da ne güzel olur. Bir tabak aldım yerine sevgilerimi bıraktım. Elinize sağlık.

  4. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Semra ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.

  5. Gökce replied:

    aaa bezelye gibisi varmı. ellerine sağlık. benim küçük kız yemeğin içinden elleriyle ayıklıyor bezelyeleri. o yüzden bu ara pek yapmıyorum ya. yapsam da biz de yesek:)
    sevgilerle

  6. Tijen replied:

    Ben de bu mevsimde her hafta mutlaka enginar, bezelye ve bakla alıyorum, yiyorum. Özleyeceğim mevsimleri geçtiğinde, ama inatla dondurmayacağım hiç birini, yeniden özlemek, yeniden kavuşmak için!

  7. çeşnici Handan replied:

    Gökceciğim,kızın biraz büyüyünce tekrardan yapar bol bol yersin. Sevgiler.

  8. çeşnici Handan replied:

    Tijenciğim, ben de aynı senin gibi her hafta pazardan hepsini alıp pişirmeye çalışıyorum. Kışın da hiçbirini yemiyorum ki mevsimi geldiğinde tekrar severek yiyeyim.Sevgiler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: