Tavuk Kanat Izgara

Bahar geldi, havalar ısındı artık bahçelere çıkma zamanıdır. Bahçelere çıkınca da barbekünün vakti gelmiş demektir. Haftasonları ailece yapılan barbeküyü kim sevmez. Bugün Cumartesi, yarın Pazar, bu haftasonu ben de açıkhava için plan yapanlara uygun bir tarifi vereyim istedim. Çocukların da severek yediği bu tarif patates salatası ve makarna ile gayet güzel bir haftasonu menüsü oluşturur. Haydi şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
10 adet tavuk kanatı
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 diş dövülmüş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
nane
fesleğen
Acı sevenler için kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Limonsuyu, zeytinyağı, salça, tuz, karabiber ve diğer baharatlar(burada ağız tadınıza göre başka baharatlar da ekleyebilir, ya da çıkarabilirsiniz) bir kabın içine konur ve iyice karıştırılarak bir sos hazırlanır. Tavuk kanatlarının hepsi bu sosa iyice bulandıktan sonra mümkünse bir gece aynı gün kullanılacaksa 1,2 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkarılan tavuk kanatlar ızgaraya konulur ve iki tarafı da çevrilerek pişirilir. Tavukların içinin çiğ kalmaması için iyice pişirilmesi gerekir.( Bu tarifi evinizdeki fırın ızgarasında da yapabilirsiniz.)

AFİYET OLSUN

April 30, 2010. çocuklar için tarifler, barbekü, tavuk.

2 Comments

  1. umutluhayat replied:

    nefis olmuş canım.umarım bizde bu hafta havanın gazabına uğramamdan açıkhavaya çıkarız.

  2. çeşnici Handan replied:

    Bernacığım, inşallah istediğiniz gibi güzel bir gün geçirirsiniz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: