Kabak Izgara

Sıcak günlerde istenirse yemek öncesinde atıştırmalık meze olarak, istenirse de sağlıklı, hafif bir öğün olarak tek başına yenilebilecek bir tarif var bugün. Afiyet olsun.

Malzemeler: 8 adet
2 adet orta boy kabak
100 gr.süzme yoğurt
100 gr. ceviz içi
1 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı:
Kabaklar uzunlamasına 4’er dilime ayrılır ve ızgarada altı ve üstü hafifçe kızarana kadar pişirilir. Kızarınca soğumaya bırakılır. Bir kapta dövülmüş ceviziçi, sirke ve yoğurt iyice karıştırılır. Her kabak dilimi içine yoğurtlu karışımdan konulur. Kabaklar sarılıp, kürdan ile tutturulur ve servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN

May 3, 2010. meze, sağlıklı lezzetler.

16 Comments

  1. Melek Su replied:

    Harika olmuş canım, ellerine sağlık.

  2. çeşnici Handan replied:

    Melekperim su yorumun için teşekkürler. Sevgiler.

  3. annemineli replied:

    Canım zarif yorumlarına gönül dolusu teşekkür.Kabaklar süper,ellerine sağlık.Çok beğendim.Sevgilerrrr….

  4. GÜL replied:

    eline sağlık kabaklar süper olmuş

  5. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Annemineli, ziyaretiniz ve yorumunuz beni çok mutlu etti. Teşekkürler.

  6. çeşnici Handan replied:

    Gülcüğüm, beğendiğine çok sevindim. Sevgilerimle.

  7. Benhurum replied:

    Çok hafif ve güzel bir tarif ellerine sağlık Handancığım.

    Aramızda olmana ve seni birebir tanıma fırsatı bulduma ne kadar menun oldum bilemezsin;) Özenle seçilmiş hediyen için bir kez daha teşekkür eder, bir sonraki buluşmada daha çok sohbet edebilmek dileğiyle sağlıcakla kalmanı dilerim…

  8. O.K.A.- MAVİ TUTKU replied:

    Hem pratik hem güzel.yani benlik.:)

  9. Cake Life Behiye replied:

    harika bir sunum örneği olmuş,ellerine sağlık:)

  10. lezzet sefasi replied:

    Harika bir fikir, enfes bir goruntu.Ellerine saglik canim.
    Sevgiler
    Sefa

  11. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Ayşen,organizasyon için seni bir kez daha tebrik ederim. Gerçekten herşey mükemmeldi. Yoruldunuz ama değdi. Hediyemi beğendiğine çok sevindim. Görüşmek üzere, sevgilerimle.

  12. çeşnici Handan replied:

    Mesut bey ziyaretinize ve yorumunuza teşekkür ederim. Tarifimi beğendiğinize sevindim.

  13. çeşnici Handan replied:

    Behiyeciğim, beğendiğine sevindim. Sevgiler.

  14. çeşnici Handan replied:

    Sefacığım, çok teşekkürler.

  15. oktayyus replied:

    Ne kadar hafif bir aperatif sunumu bana çok farklı (benim aklıma kabakların üzerine ya da yanına yoğurdu koyarak servis etmek dışında bir fikir gelmezdi.). Sayenizde yeni tarifler değil, farklı sunumlarda öğreniyorum. Bunu favori mezelerime ekledim. elinize sağlık

  16. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Özlem, misafirlerine hazırladığında sunumu değişik olduğu için herkes beğeniyor. Umarım denersin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: