Karnıyarık

Yazın can simitlerinden biri de patlıcandır. Etlisi, zeytinyağlısı, salatası, dolması derken yaz bitiverir. Patlıcanın en çok hangi yemeğini daha çok sevdiğime bir türlü karar veremem ve hiçbiri arasında bir ayrım yapamam. Patlıcan yemekleri tariflerime bugün Karnıyarık ile başlıyorum ve diğerleri de ilerleyen günlerde gelecek. Bu haftasonu İstanbul dışında olacağım için şimdiden herkese iyi haftasonları.
Malzemeler:
6 tane patlıcan
300 gr.kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
1tatlı kaşığı toz şeker
bir kaç sap maydonoz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı olarak soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür. Ortadan uzunlamasına yarılır ve bir tencereye dizilir. Ayrı bir kaba ufak ufak doğranmış soğan, kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, tuz ve şeker konulur ve iyice karıştırılır. Patlıcanların yarılan ortaları açılarak bu karışımdan doldurulur. Patlıcanlar bir tencereye alınır, sulandırılmış salça ve 3 bardak su konulur ve ocağa konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alınır ve maydonoz ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

May 13, 2010. ana yemek, sebze yemeği.

23 Comments

  1. Fuat Gencal replied:

    Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.

    Saygılar.

  2. Pembe Tatlar replied:

    Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var…:D

  3. NiLaY replied:

    gerçekten harika bir lezzet ve çok güzel görünüyor🙂

  4. Saglıklımutfak replied:

    sunum süper eline sağlık handan cım. Ben patlıcanın en çok közde salatasını seviyorum doğrusu. sevgiler

  5. CANAN TURHAN replied:

    Ben de patlıcan severler grubundayım ve her türlüsünü ayrı severim. Tam mevsiminde tam da zamanında harika bir paylaşım olmuş. Sunumu da muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık….

  6. NiLaY replied:

    Handan abla bende ödülün var yazmayı unuttum🙂

  7. Sevil replied:

    handan ablacım ellerine sağlık hımm harika olmuş afiyet bal olsun..

  8. derya replied:

    Handancığım ellerine sağlık harika bayılırım karnıyarığa.Hayırlı cuma
    lar öpüyorum…

  9. kukil replied:

    Kızartılarak yapılan karnıyarıklara göre daha güzel ve sağlıklı olmuş. Elinize sağlık.

  10. Yaren replied:

    Cok lezzetli vede özel bir yemek,cok ta lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Iyi pazarlar.

  11. Fuat Gencal replied:

    Hayırlı akşamlar. Fuat'ın yerinde bir ödülünüz var.

    Saygılarımla.

  12. çeşnici Handan replied:

    Fuat Bey, yorumunuz için teşekkürler. Ayrıca blog ödülü için çok teşekkür ederim.

  13. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Aslıcığım, ödül için çok teşekkür ederim.

  14. çeşnici Handan replied:

    Nilaycığım, yorumun için teşekkürler.

  15. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Hilal, beğendiğine sevindim. Sevgiler.

  16. çeşnici Handan replied:

    Canancığım, patlıcansız bir yaz düşünemiyorum.Sevgiler.

  17. çeşnici Handan replied:

    Nilaycığım, ödül için çok teşekkürler:)

  18. çeşnici Handan replied:

    Sevilciğim, beğendiğine çok mutlu oldum. Sevgilerimle.

  19. çeşnici Handan replied:

    Deryacığım, yorumuna teşekkürler.

  20. çeşnici Handan replied:

    Sevgili kukil, patlıcanı mümkün olduğunca kızartmadan yapmaya çalışıyorum sevgiler.

  21. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Yaren, ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.

  22. Hülya replied:

    Sanırım patlıcanları kızartmadan, iç harcını da kavurmadan çiğ olarak hazırlamışsınız. Karnıyarık yemeğini bu şekilde denemedim. Çok hafif olduğunu tahmin edebiliyorum.
    Aynı şekilde lezzeti de yakalamak mümkün mü?

  23. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Hülya, herşey çiğden konuluyor. Tadı daha da güzel oluyor. Denemeni öneririm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: