Çiğ Börek

Eskişehir’e gidip çiğ börek yememek ve bir çiğ börek ustasından tarif almamak olmaz. Bu nedenle hem çiğ börek yedim, hem de tarifi aldım. Size ustadan aldığım tarifi vereceğim. Yarın sabah oldukça erken bir saatte ülkemizin en güzel bölgelerinden birine gitmek için yola çıkacağım ve pazar gecesi döneceğim. Mutfağına aşık olduğum bu güzel bölgeden sanırım pekçok yerel tarifle geri döneceğim. Pazartesi görüşmek üzere şimdiden herkese iyi haftasonları.

Malzemeler:
İç harç malzemeleri:
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
yarım çay bardağı su
Hamur malzemeleri
4 su bardağı un
tuz
su
kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı

Bir kapta kıyma, doğranmış soğan, tuz, karabiber ve su karıştırılarak iç harcı hazırlanır. Ayrı bir yerde un, tuz ve su kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Kıvamı tutan hamurdan parçalar koparılır. Bu parçalar unlu bir zeminde daire şeklinde açılır.(pasta tabağı büyüklüğünde olabilir) Açılan hamurun bir tarafına harçtan konulur ve hamurun diğer tarafı bu tarafın üzerine kapatılır. Çiğ böreklerin kenarları tabak kenarı ile kesilir. Üzerindeki unlar temizlenir. Önceden kızdırılmış yağa atılır ve pembeleşinceye kadar kızartılırlar. Ayran ya da çay ile sıcak sıcak servis edilir.

May 19, 2010. çay saati, Börek.

13 Comments

  1. derya replied:

    Gecenin bu saatinde bana bu yapılırmı
    ellerine sağlık canım nasılda severim
    sevgiler…

  2. umutluhayat replied:

    ellerinie sağlık nefis olmuş

  3. Fuat Gencal replied:

    Ellerinize sağlık güzel görünüyorlar.

    Saygılar.

  4. **kalpkurabiye**deniz** replied:

    ohh yanında birde kola olacak buz gibi ne güzel yenir canımistedii:)) kokusu burnuma geldii:))

  5. NiLaY replied:

    süpersin Handan abla 🙂 ellerine sağlık..

  6. kitchenart-ist replied:

    harika görünüyor, ellerine sağlık.Diğer tariflerin için sabırsızlanıyorum:)

  7. Tümay Öztürk replied:

    Şu an bittiğim andır! O kadar çok severimki. Çok yaşlı bir teyzemiz vardı ve ben küçükken o kadar çok yapardı ki:) Ellerine sağlık. Bayılırım çiğ böreğe. Yanında da ayran. Süper süper süper!

  8. Cake Life Behiye replied:

    Canım çekmedi desem yalan olur:)ayranla ne de güzel olur..

  9. Ekin Mutfagi by Elif replied:

    bayilirim cigbörege.himmm..
    sicak sicak…

    Ellerine saglik canim…

    banada beklerim:)))

  10. Tijen replied:

    Hayallah çocukluğumu anımsattın şimdi akşam akşam…

  11. Kendimce replied:

    nasıl güzel bir görüntü bayılırım sevgiler

  12. çeşnici Handan replied:

    Bütün yorumlar için teşekkür ederim. Sevgiler.

  13. ''ZezZenin Sepeti'' replied:

    çiğ börek hastasıyım. yazıyı görünce iştahım açıldı. hemen tarifi yazdım bir kenara.
    ben de bir an önce yapıp kendi bloguma eklemek istiyorum.

    ayrıca bloguma beklerim bu kadar güzel bir damak tadına sahip olan birinin yorumlarını yemeklerimde görmek isterim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: