Etli Biber Dolması
Biber Dolmasının zeytinyağlısını da, etlisini de çok severim ve yazın çok sık yaparım. Bugün yoğurdun çok yakıştığı tatlardan biri olan etlisinin tarifini veriyorum. Zeytinyağlısı da sırada.
Malzemeler:
1 kilo orta boy dolmalık biber
Yarım kilo dolmalık kıyma
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı salça
tuz
kuru nane
sumak
zeytinyağı
3 domates
Hazırlanışı:
Biberlerin sap kısımları içine bastırılarak çıkarılır, çekirdekleri temizlenir ve yıkanır. Bir kapta kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, yıkanmış süzülmüş pirinç, 1 yemek kaşığı salça, tuz, nane, sumak karıştırılıp, dolma içi harcı hazırlanır. Biberler ağzına kadar gelmeyecek şekilde bu harc ile doldurulur, ağız kısmı domatesten hazırlanan minik kapakla kapatılır. Biberler tencereye yanyana dizilir. Sulandırılmış yarım çorba kaşığı salça, zeytinyağı tencereye eklenir. Biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir ve orta ateşte pişirilir. Yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Fuat Gencal replied:
Ellerinize sağlık. Leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
May 26, 2010 at 02:13. Permalink.
umutluhayat replied:
ellerinize sağlık çok severim,hatta bendede sırasını bekliyor yayınlanmak için.sevgiler
May 26, 2010 at 05:54. Permalink.
MÜNSTER replied:
Ellerine saglik arkadasim…. Ne kadar da lezzetli görünüyor…. Bayilirim…. Sevgilerimle afiyetler olsun…
May 26, 2010 at 06:02. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Fuat Bey, çok teşekkürler.
May 26, 2010 at 06:16. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Bernacığım,yorumun için teşekkürler. Senin tarifini de bekliyorum. Blogundan takip edeceğim. Sevgiler.
May 26, 2010 at 06:17. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Filiz, bloguma ziyaretin ve yorumun beni çok mutlu etti. Sevgilerimle.
May 26, 2010 at 06:18. Permalink.
Saglıklımutfak replied:
Pişerken eve yaydığı o mis gibi kokuya bayılırım.Eline sağlık handan'cım
May 26, 2010 at 06:31. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Hilalciğim, pişerken yayılan koku gerçekten harika. Biz de çok seviyoruz. Sevgiler.
May 26, 2010 at 06:37. Permalink.
derya replied:
En sevdiğim dolmadır ellerine sağlık canım öpüyorum…
May 26, 2010 at 08:16. Permalink.
NiLaY replied:
hımm bayılırım, ellerine sağlık Handan abla 🙂 senin bu bütün tariflerini merakla bekliyorum
May 26, 2010 at 08:51. Permalink.
Özlem Avcı-mutfaktayimm replied:
Merhabalar,
Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum…
Sevgiler…
May 26, 2010 at 09:06. Permalink.
sarımutfak-hande replied:
bayılırım bende bir saat önce yedim:))))
ellerine sağlık nefis olmuş sevgilerimle
May 26, 2010 at 11:05. Permalink.
Ekin Mutfagi by Elif replied:
Evet dolmanin yanina yogurt cok güzel yakisiyor…
Ellerine saglik canim
May 26, 2010 at 12:03. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Deryacığım, sanırım bu dolmayı sevmeyen yok. Sevgiler.
May 26, 2010 at 13:21. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Nilay, bizde de herkes dolmaya bayılır. Blogumu sıkı takibin için ayrıca teşekkür ederim. Sevgilerimle.
May 26, 2010 at 13:35. Permalink.
oktayyus replied:
Uzun süredir ziyaret edemiyordum ama girer girmez bu tarifi görünce çok mutlu oldum.Çünkü ben biber dolmasına BAYILIRIM genelde yaprak ile yapılan daha çok sevilir ama benim için varsa yoksa biber dolması. Ellerinize sağlık
May 26, 2010 at 14:01. Permalink.
Nilgün Komar replied:
eline sağlık.. vageçemediklerimden her çeşidi ile biber dolması..
olsada yesek :))
May 26, 2010 at 14:56. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Hande, yorumun için teşekkürler. Bu arada afiyet olsun.
May 26, 2010 at 15:38. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Elif, ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler. Sevgiler.
May 26, 2010 at 15:39. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Özlem, ben de yaprak sarmanın daha fazla sevildiğini sanırdım ama değilmiş. Bugün bunu öğrendim. Sevgiler.
May 26, 2010 at 15:40. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgili Çelebi 74,hoşgeldin. Her zaman bekliyorum. Tabaktaki dolmalardan alabilirsin. Afiyet olsun.
May 26, 2010 at 15:42. Permalink.
CANAN TURHAN replied:
Dolma yapmaya elimde ölçüleri olmadığı için asla cesaret edemezdim. Blogunuzda tarifini gördükten sonra iş çıkışı koştur koştur alışverişe gittim ve malzemeleri yarıya indirerek dolmamı yaptım. Şu anda pişiyor ve mis gibi kokusu geliyor. Lezzetini ve ev ahalisinin yorumlarını yarın paylaşacağım.
Ellerinize sağlık…
May 26, 2010 at 19:17. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Canancığım, yarın mutlaka sonucu bekliyorum. Şimdiden afiyet olsun
May 26, 2010 at 20:40. Permalink.
CANAN TURHAN replied:
Dolma tadan herkesten tam not aldı ve paylaşmak istedim.
May 28, 2010 at 18:09. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Canan, gerçekten çok sevindim. Tarifleri deneyip yorum yazmanız beni çok mutlu ediyor. Afiyet olsun. Yeni yorumlarını bekliyorum.
May 28, 2010 at 18:27. Permalink.
Sevgi replied:
Yanında yoğurt ile yenilen dolmayı hiçbir şeye değişmem. Ellerinize sağlık.
June 1, 2010 at 03:41. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Sevgiciğim, yorumun için teşekkürler.
June 3, 2010 at 21:55. Permalink.