İmambayıldı

Karnıyarıktan sonra sıra imambayıldı tarifinde. İmambayıldı sıcak günlerde iyi bir öğün alternatifi olup, bizde severek ve çok sık yenir.
Malzemeler:
6 patlıcan
2 tane kuru soğan
3 tane domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 demet maydonoz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına dörde bölünüp, dörde bölünen parçalar enine 3 parçaya ayrılır ve tuzlu suya konulur. Yarım saat tuzlu suda bekletilir ve kevgirde süzülür. Soğanlar piyazlık şeklinde doğranır. Tuzla ovulur, yıkanır ve süzülür. Domatesler rendelenir. Sarımsaklar ayıklanır. Maydonoz kıyılır. Hepsi karıştırılarak harç haline getirilir. Süzülen patlıcanlar tencereye konulur ve üzerine harç yayılır. Tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edilir. 2 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

May 26, 2010. Uncategorized.

11 Comments

  1. Tümay Öztürk replied:

    Daha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler…

  2. Tümay Öztürk replied:

    Daha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler…

  3. umutluhayat replied:

    yaz mevsiminin en gözde yemeklerindendir.ellerine sağlık canım

  4. çeşnici Handan replied:

    Tümaycığım, ben de patlıcanın her türlüsünü ayırmadan severek yerim.Yorumun için teşekkürler

  5. çeşnici Handan replied:

    Bernacığım, yazın ne kadar güzel sebzelerimiz var değil mi? Patlıcan da bunlardan özellikle zeytinyağlı yapılanlar sıcak günlerde ayrı güzel gidiyor. Sevgilerimle.

  6. Gökce replied:

    ohhh patlıcan olsun de nasıl olursa olsun. sevgilerimle canım

  7. tatlilar gülcandan replied:

    Ellerinize emeklerinize saglik canim hayirli aksamlar.

  8. çeşnici Handan replied:

    Gökceciğim,yorumun için teşekkürler.

  9. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Gülcan, çok teşekkürler.

  10. Dilek replied:

    Karnıyarık şeklindeki patlıcanlara tarifteki harcı aynen uyguladım. Gelen misafirlerim çifter çifter yediler. Bayıldılar. Yeni yeni yemek yapmaya başlayan biri olarak güzel tarifleriniz ve anlatımlarınızla yemek yapmayı sevmeye başlıyorum sanırım.Teşekkürler Handan Hanım.

  11. çeşnici Handan replied:

    Dilekciğim, tarifin misafirlerin tarafından beğenilmesi beni mutlu etti.Yeni tariflerimi denemeni ve yorumlarını yazmanı bekliyorum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: