Etli Taze Fasulye

Bir iş seyahati nedeniyle İzmir’de olduğumdan blogumdan ve sizlerden kısa bir süreliğine ayrı kaldım. Hafta ortasında tekrar merhaba. Bugün menümde kızımın yazın en sevdiği sebze olan etli taze fasulye var. Herkese afiyet olsun.
Malzemeler:

1 kilo taze fasulye
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, kılçıkları alınır , ortadan bölünür ve iyice yıkanır. Etler bir tencerede içine su eklenerek haşlanır. (Etleri sağlıklı olmadığı için mümkün olduğunca kavurmamaya ve diğer tüm malzemeleri çiğden kullanmaya çalışıyorum) Ayrı bir tencereye doğranmış soğan, haşlanmış et, yıkanıp süzülmüş fasulye, salça ve doğranmış domatesler konulur.Fasulyelerin üzerine gelecek kadar su konulur ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yemeğin altının kapatılmasından bir iki dakika önce tuzu eklenir, karıştırılır ve altı kapatıldıktan sonra hemen üzerine zeytinyağı gezdirilip kapağı kapatılıp 10 dak. dinlendirilir.
AFİYET OLSUN

June 9, 2010. ana yemek, sebze yemeği.

14 Comments

  1. Fuat Gencal replied:

    Ellerinize sağlık. Çok severek tükettiğimiz bir sebze yemeği.

    Saygılar.

  2. NiLaY replied:

    ben de çok severim ellerinize sağlık 🙂 tuzu falan ben hep başta koyarım yemeklere ama bir dahakine senin gibi sonradan koyayım bakalım 🙂

  3. Saglıklımutfak replied:

    Handan'cım bende çok severim fasulyeyi. Çok güzel olmuş rengi ise tam kıvamı:) sevgiler

  4. derya replied:

    Canım ellerine sağlık fasülyeyi her
    türlü severim sevgiler…

  5. NarincE replied:

    Ben de iki gün önce pişirdim, hem de boncuk fasülyeyle. Ellerine sağlık Handan.

  6. Mimosa Café replied:

    yanına da bol tereyağlı pilav 🙂 hmmmm. yeme de yanında yat.

  7. umutluhayat replied:

    handancım ellerine sağlık.benim oğlumda sadece sebze olarak fasulyeyi seviyor.sevgiler

  8. çeşnici Handan replied:

    Fuat Bey teşekkür ederim.

  9. çeşnici Handan replied:

    Nilaycığım, evlendiğim zaman eşimin işi nedeniyle bir dönem Kuşadası'nda yaşadım ve yemek yepmeyı orada yan komşum Günay teyzeden öğrendim. Orada onlar tuzu her zaman yemeğin altını kapamaya yakın koyup, yağını da(zeytinyağı tabi ki başka yağ kullanmazlar) altını kapatınca koyarlardır. Ben de hala bu şekilde yapıyorum.

  10. çeşnici Handan replied:

    Hilalciğim, gerçekten oldukça sevilen bir sebze değil mi?

  11. çeşnici Handan replied:

    Deryacığım teşekkürler canım.

  12. çeşnici Handan replied:

    Neclacığım, afiyet olsun.

  13. çeşnici Handan replied:

    Ebrucuğum, gerçekten pilav taze fasulyenin yanına çok yakışır değil mi?

  14. çeşnici Handan replied:

    Bernacığım, galiba bütün çocukların en sevdiği sebze taze fasulye. Oğlunun da sevdiğine sevindim.

Leave a reply to Mimosa Café Cancel reply

Trackback URI