Kıymalı Bamya

Yazın narin sebzelerinden biri de bamyadır. Çoğu kişi tarafından sevilmeyen, bence kıymeti bilinmeyen, hakettiği değer verilmeyen bir tattır. Biz ailece çok sever ve yeriz. Pazarda minik minik körpe bamyaları görünce alıp bu senenin ilk bamyasını hemen pişireyim dedim. İşte senenin ilk bamyası. Yanında pilav ve cacıkla harika bir akşam yemeği oldu.

Malzemeler:
500 gr. bamya
150 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım limon
tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bamyalar iyice yıkanır ve süzülür. Biraz kuruduktan sonra tepeleri koni şeklinde kesilerek ayıklanır. (Ayıkladıktan sonra bamyayı bir daha yıkamayınız) Tencereye küçük küçük doğranmış soğan, başka bir kapta çok az su ile hafifçe pişirilen kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, bamya, yarım limon konulur. Bamyalarla aynı hizaya gelecek kadar su eklenir ve harlı olmayan ateşte pişirilir. Altının kapanmasına 5 dakika kala tuzu eklenir.Altı kapanınca üzerine zeytinyağı gezdirilir ve bir süre ağzı kapalı dinlendirilir. (Tüm pişme işlemi sırasında bamyaları fazla karıştırmamaya, hırpalamamaya çalışınız) Pilav ve cacık ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN

June 22, 2010. ana yemek, sebze yemeği.

18 Comments

  1. karabidikim replied:

    Bak hamile hamile bu bana yapılmaz.Neyse bugün bizim pazarımız var babama söyliyim alsın bol limonlu bamyaya bayılırım.Ellerine sağlık

  2. http://www.lezzetibol.com replied:

    Tam mevsimi.Çok lezzetli görünüyor canım
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

  3. bülbülünyeri replied:

    Canım,
    ellerine sağlık. Bayılırım bamyaya.
    Sevgiyle kal.

  4. umutluhayat replied:

    ellerine sağlık handancım en sevdiğim sebzedir baamya ancak ben kıymayı yemeklerin içinde yiyemediğim için sade pişiriyorum

  5. sarımutfak-hande replied:

    ellerine sağlık harika olmuş çok sevilir bizdede

  6. Damak Tadı replied:

    Bende akşam kıymasız pişirdim tatlım..Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Sevgilerle her daim..

  7. Miskokulu Lezzetler replied:

    Handancım tam annemin yaptığı gibi yanına domatesli pilavla yapıyor nefis eline sağlık.Sevgiler..

  8. Tümay Öztürk replied:

    Eşim sayesinde yemeye alıştığım ve de çok sevdiğim bir yemektir. Ellerine sağlık. Yeşillik sever olarak bayılırım:)

  9. pelince replied:

    Bende bu sene daha yapmadım,aklıma soktun şimdi🙂 ayy mayhoş mayhoş ne şahane olur..
    ellerine sağlık…

  10. çeşnici Handan replied:

    Karabidikim afiyet olsun canım.

  11. çeşnici Handan replied:

    Tijenciğim, teşekkürler canım.

  12. çeşnici Handan replied:

    Bülbülün yeri sevgiler, teşekkürler.

  13. çeşnici Handan replied:

    Bernacığım, etsiz olarak da çok lezzetli oluyor. Sevgilerimle.

  14. çeşnici Handan replied:

    Handeciğim, teşekkürler.

  15. çeşnici Handan replied:

    Gülcüğüm yorumun için teşekkürler canım.

  16. çeşnici Handan replied:

    Mineciğim pilav bamyanın yanına gerçekten çok yakışıyor canım.

  17. çeşnici Handan replied:

    Tümaycığım, eşine de sana da afiyet olsun canım.

  18. çeşnici Handan replied:

    Pelinciğim, çok teşekkürler. Sevgiler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: