Etli Barbunya

Herkese merhaba. Yine sıcak, yine kavruluyoruz bakalım bu ne kadar devam edecek? Bugün yazın en güzellerinden biri olan barbunya fasulyesinin etli tarifini vereceğim. Pilav ve cacıkla beraber harika bir üçlü oluşturuyorlar. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo barbunya fasulye
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy havuç
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır ve 10 dak. haşlanır. Haşlanınca süzülür. Ayrı bir tencerede yağ kızdırılır, etler konulur ve kavrulur üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir. Soğanda kavrulduktan sonra salça ve küçük küçük doğranmış domates ve havuç eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp 5 dak. pişirilir. Bu karışıma barbunya eklenir, bir iki sefer hepsi birlikte karıştırılıp, suyu ilave edilir ve pişirilir. Altının kapanmasına yakın tuzu atılır. Altı kapatılınca bir süre tencerede ağzı kapalı bekletilir ve pilav ve cacıkla beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN

July 13, 2010. ana yemek, sebze yemeği.

13 Comments

  1. Damak Tadı replied:

    Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Sevgiler..

  2. derya replied:

    Canım ellerine sağlık bayılırım bu
    üçlüye:))Sevgiler…

  3. Sevil replied:

    handan ablacım ben etsiz olarak alayım🙂
    ellerine sağlık afiyet bal olsun sevgiler

  4. Fuat Gencal replied:

    Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı

    Saygılar.

  5. Pembe Tatlar replied:

    Ohh miss gibi ellerine sağlık canım sevgiler…

  6. umutluhayat replied:

    çok güzzel olmuşhandancım.ellerine sağlık

  7. çeşnici Handan replied:

    Gülcüğüm çok teşekkürler canım sevgiler.

  8. çeşnici Handan replied:

    Deryacığım gerçekten ne kadar da birbirlerine yakışıyorlar değil mi?

  9. çeşnici Handan replied:

    Sevilciğim, sana etsiz özel olarak yaparım canım yeter ki sen iste. Sevgiler.

  10. çeşnici Handan replied:

    Fuat Bey çok teşekkürler.

  11. çeşnici Handan replied:

    Aslıcığım, çok teşekkürler canım.

  12. çeşnici Handan replied:

    Bernacığım çok teşekkürler.

  13. havva replied:

    Çok güzel görünüyor etli, kıymalı yani sıcak olarak hiç barbunyayı denemedim ve yemedim. Barbunyayı hep zeytinyağlı olarak düşünmüştüm ama hazır mevsimindeyken hemen deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: