Domatesli Bruschetta

Herkese iyi pazarlar. Bugün haftasonları kahvaltıda, öğleden sonra çayda kolaylıkla hazırlayıp, sunabileceğiniz İtalyanların meşhur domatesli bruschetta tarifini vermek istiyorum. İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Yarın iş seyahati nedeniyle İstanbul dışına çıkıp, Perşembe günü tekrar İstanbul’da olacağım için şimdiden hepinize iyi haftalar dilerim. Perşembe görüşmek üzere…
Malzemeler: 4 kişilik
4 dilim esmer ekmek(tam tahıllı ekmek ya da istediğiniz farklı ekmek olabilir)
2 adet büyük domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir kaç dal fesleğen
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilir. Çekirdekli kısımları temizlenip, küçük küpler şeklinde doğranır. Fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Domates küpleri, fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı bir kasede iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri(ben tam tahıllı ekmek kullandım) kızartılır, domatesli karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN

July 18, 2010. çay saati, kahvaltı, İtalyan mutfağı.

29 Comments

  1. Pembe Tatlar replied:

    Handancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli…

  2. Pembe Tatlar replied:

    Handancığım ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli…

  3. NiLaY replied:

    Ellerine sağlık Handan abla, harika orstik bir lezzet🙂

  4. umutluhayat replied:

    ellerine sağlık handancım.hoş bir tairf.hüle güle git gel …

  5. Fuat Gencal replied:

    Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor. (ekmeklerin üzerine domatesli karışımı sürdükten sonra fırınlasak acaba tadında herhangi değişiklik olurmu?)

    Saygılar.

  6. YeMeK vAkTi/AyLiN replied:

    DOMATES VE FESLEĞENİN UYUMUNA BAYILIYORUM.ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

  7. **kalpkurabiye**deniz** replied:

    ellerine sağlık Handancığımm domatesin bu civciv zamanında yapılmalı kesinlikle:))

  8. yeşim replied:

    ellerine sağlık canımmm.güzel bir hafta diliyorum…çok öptüm…sevgiler.

  9. CANAN TURHAN replied:

    Ellerinize sağlık. Harika görünüyor. Bu hafta sonu kahvaltı menüsüne kesinlikle ekleyeceğim. Acaba biraz da sarımsak eklesek nasıl olur?

  10. Saglıklımutfak replied:

    Handancım eline sağlık bugün bendede bri bruscetta tarifi var. sevgiler iyi yolculuklar

  11. ŞEBNEM DÖĞENCİ replied:

    ellerinize sağlık, çok iştah açıcı bir sunum olmuş, bende hemen deneyeceğim..

  12. humeyra replied:

    Blogunuzu hep takip ediyorum farkli tariflerinizi begeniyorum. Buda cok guzel ellerinize saglik.

  13. guler replied:

    Ilginc bir tarif. Farkli ulke mutfaklarini yayinlamanizi begeniyorum, Bu tariflere daha fazla agirlik vermenizi isterim. Ellerinize saglik.

  14. emel replied:

    Kahvalti icin farkli tarifler ararken blogunuzu ve tarifi buldum. Super olmus tesekkurler.

  15. Tümay replied:

    Hilal'in sayfasında da vardı. Bayılırım! Ellerine sağlık çok çok lezzetli duruyor. Sevgiler:)

  16. çeşnici Handan replied:

    Aslıcığım, çok teşekkürler.

  17. çeşnici Handan replied:

    Nilaycığım. beğendiğine sevindim.

  18. çeşnici Handan replied:

    Bernacığım teşekkürler canım.

  19. çeşnici Handan replied:

    Fuat Bey çok teşekkürler. Bu tarifin özelliği domateslerin taze ve diri olmasıdır. Fırınlandığı zaman hem tadı farklılaşıyor hem de orjinal tarif olmuyor.

  20. çeşnici Handan replied:

    Aylinciğim, ben de domates fesleğen ikilisine bayılırım.Teşekkürler.

  21. çeşnici Handan replied:

    Denizciğim, çok teşekkürler canım.

  22. çeşnici Handan replied:

    Yeşimciğim çok teşekkürler canım.

  23. çeşnici Handan replied:

    Canancığım, sabah kahvaltısında ve bu sıcaklarda sarımsak sanırım biraz ağır olur ne dersin?

  24. çeşnici Handan replied:

    Hilalciğim, seninki de harika olmuş ellerine sağlık canım.

  25. çeşnici Handan replied:

    Şebnemciğim, mutlaka denemeni öneririm, seveceğine eminim. Teşekkürler.

  26. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Hümeyra teşekkürler.

  27. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Güler, teşekkürler.

  28. çeşnici Handan replied:

    Sevgili Emel, blogumu keşfetmene sevindim. Teşekkürler.

  29. çeşnici Handan replied:

    Tümaycığım gerçekten paazar günü ben, pazartesi de Hilal tarifini yayınlamış. Zevklerimiz aynı sanırım.Teşekkürler canım.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: