Kabak Kalye

Herkes iyi haftalar dilerim. Hazır biraz nefes alabildik, sıcaklar daha doğrusu nem biraz mola verdi ben de bir yemek tarifi ile haftaya başlayayım istedim. En hafif sebzelerden biri olan ve her türlü yemeği yapılabilen kabağın işte kıymalı kalye tarifi.
Malzemeler:
5 adet orta boy kabak
200 gr.kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
zeytinyağı
dereotu
Hazırlanışı:
Kabaklar, kabak ayıklayıcı ile tırtıklı olarak temizlenir, sapları kesilir ve yıkanır .Halka halka dilimlenirler. Bir kapta zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur üzerine kıyma eklenir ve kıyma da kavrulur. Salça ve kabaklar da eklenir ve çevrilirler. Üzerine küçük küçük doğranmış domatesler,yıkanmış pirinç eklenir. Suyu ve tuzu konulup, pişirilir. Altının kapanmasına yakın ince ince doğranmış dereotu eklenir. Piştikten sonra servis edilirken derotunun kalanı da üzerine serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

August 22, 2010. ana yemek, sebze yemeği.

14 Comments

  1. Oznur (100de100 Marifet) replied:

    ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor
    kabaga bayilirim

  2. nesrin replied:

    Ellerine saglik. Kabak ayni zamanda cok sagliklidir. Her sekilde tüketmek gerek. Sevgiler…

  3. **kalpkurabiye**deniz** replied:

    kabak hem sağlıklı hem dediğin gibi çok pratik ellerine sağlık Handancığım nefis görünüyor..
    mutlu haftalar dilerimm..
    sevgiler..

  4. sarımutfak-hande replied:

    bayılırım hafif ve leziz ellerine sağlık
    sanada mutlu haftalar canım

  5. anneanneninemekleri replied:

    Elinize sağlık güzel görünüyor.Hafif mideyi yormayan bir yemek.

  6. karabidikim replied:

    Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.Çok severim kabağı çok hafif oluyor.

  7. Eylem replied:

    ben kıymalı olmayanından yapıyorum.ellerine saglık.

  8. ŞÜKRAN replied:

    Sevgili arkadaşım, günaydınlar olsun. Kabak bende dün aldım ve ya böyle pişireceğim veya fırında mücverini yapacağım.. kabağın çok faydalı olduğunu biliyorum ve her türlü haliyle de pişiririm.
    Handancığım, kotanyi markayı ilk sende duydum sitesine de giremiyorum. o yüzden çok bilgi edinemedim. Kime ait nasıl bir ürün vs.? sana yarışmada başarılar dilerim.. Bu markanın ürünleriyle mi katılacaksın? Marketlerde de hiç rastlamadım bu ürüne.. neyse. Bloğun çok güzel takip ediyorum canım başarılar sevgiler…

  9. YeMeK vAkTi/AyLiN replied:

    Ellerinize sağlık.Ben bu yemeği sık sık yaparımda adının kabak kalye olduğunu hiç bilmezdim..Bir çok blogda görür oldum ki adı bu:)ellerinize saağlık

  10. yeşim replied:

    nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.en kısa sürede deneyeceğim.öpüyor güzel bir hafta diliyorum.

  11. umutluhayat replied:

    ellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.

  12. ZUHAL replied:

    Canım ne kadar hafif bir yemektir.ellerine sağlık.Babama baktığım için bu aralar bazen yazamıyorum.ama seni yakından takip ediyorum canım.kalbimdesin.

  13. çeşnici Handan replied:

    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

  14. HamaratAbla replied:

    İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?

    Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.

    Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: