Vişneli Kebap

İstanbul Kadıköy’de oturan herkesin bildiği meşhur Çiya Lokantası vardır. Burada yöresel tatlar çok güzel yapılır ve her mevsimin kendine özgü yemekleri (yeni dünya kebabı gibi) mevsiminde müşterilere sunulur. Vişne zamanı oraya gidip mutlaka bu kebabı yerim. Değişik tatlara açıksanız, et ile meyvanın birleşimi, ekşinin aroması hoşunuza gidiyorsa bu yemek tam size göredir. Vişne zamanı geçmeden bu kebabı yapıp, sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma
250 gr vişne
3 adet tırnak(kebapçı) pidesi
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 su bardağı vişne suyu
zeytinyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
yeni bahar
yarım demet maydonoz
Hazırlanışı:
Kıyma tuz ve karabiber ile karıştırılıp, iyice yoğurulur. Hazırlanan harçtan küçük parçalar koparılıp avuç içinde top şeklinde yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Bir tencerede kızdırılmış zeytinyağının içine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir ve birlikte kavrulur. Salça eklenir ve beraber karıştırılır. Köfteler bu karışıma eklenir ve hafif hafif karıştırılarak kavrulur. İçine bir bardak vişne suyu, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibahar eklenir ve hepsi beraber pişirilir. Köfteler iyice pişince yıkanmış, sapları ayıklanmış vişneler(ben vişnelerin çekirdeklerini çıkarmadan koyuyorum şekilleri daha güzel oluyor isterseniz çekirdeklerini çıkarıp da koyabilirsiniz.) köftelerin üzerine eklenir ve 1, 2 dakika beraber pişirilir, ocağın altı kapatılır. Pideler küçük küçük doğranır ve tabağın altına dizilir. Üzerine köfte ve vişneler konulup, suyu ilave edilir üzerine doğranmış maydonoz serpilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

September 1, 2010. kebap, Türk mutfağı.

23 Comments

  1. Devastator Usta replied:

    ellerinize sağlık, afiyette kalın.

  2. Cafe Pepela replied:

    Harika görünüyor..
    Vişneli kebap vooav! Kulağa hoş geldiği gibi göze de hitap ediyor,ellerine,gönlüne sağlık canım..
    Tecrübe etmek isterim,bu tabağı alıp gideyim🙂
    Muhabbetle

  3. Fuat Gencal replied:

    Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok nefis ve çok leziz görünüyor.
    Farklı bir lezzet çok beğendim. Tabağı ben alacaktım ama almışlar.

    Saygılar.

  4. siyahbeyazmutfak replied:

    Waaaww süüper görünüyor Vişneli Kebap , Ellerine sağlık.Kadıköyde oturduğum zamanlarda Çiyaya sürekli giderdim cevizli lahmacun yemek için.Yemekleri süüper tadda oluyor.Bu kebab süüper , bende deneyeceğim vişne zamanı geçmeden :))

  5. siyahbeyazmutfak replied:

    Waaaww süüper görünüyor Vişneli Kebap , Ellerine sağlık.Kadıköyde oturduğum zamanlarda Çiyaya sürekli giderdim cevizli lahmacun yemek için.Yemekleri süüper tadda oluyor.Bu kebab süüper , bende deneyeceğim vişne zamanı geçmeden :))

  6. **kalpkurabiye**deniz** replied:

    anlamsızca nası yaaaa dedim:))
    okudumm…
    çok değişikmiş canımm ellerine sağlık:))

  7. annemineli replied:

    Ekşi meyvelerin bazı yemeklere yakıştığını kabul ediyorum,kebabta çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr…

  8. derya replied:

    Canım ilk defa duydum ama vişne harika bir lezzet vermiştir eminim.
    Ellerine sağlık kocaman öpüyorum.

  9. anneanneninemekleri replied:

    Vişnenin o ekşi tadını alır gibi oldom,çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

  10. havva replied:

    Vişne ile eti hiç düşünmemiştim. Çok şık ve lezzetli gözüküyor. Denemekte fayda var. Ellerinize sağlık…

  11. Saglıklımutfak replied:

    denemeye değer:) eline sağlık canım

  12. mine replied:

    çiyaya gitmeyeli ne kadar uzun zaman oldu… bu değişik tarifi denenecekler listeme ekledim teşekkür ederim en kısa zamanda deneyip bildireceğim sana🙂

  13. lifegoeson replied:

    ellerine sağlık çooook güzel gözüküyor,kebab denilince zaten bende film kopuyor :)))

  14. Eylem replied:

    degişik tarifleri denemeye ve yemeye bayılırım ben.ellerine saglık

  15. yemekbiraşk replied:

    evet çok farklı vişneli kebab ama neden olmasın nar ekşisi sumak ekşisi gibi değişik lezzet vermiştir
    ellerinize sağlık
    sevgiler..

  16. Sevil replied:

    ablacım canım benim öncelikle seni yemek yarışmasında birinci görmekten mutluluk duydum .Hak ettin ve başardın başarılarının devamını diliyorum

    yemeğin ise değişik denenmesi gereken bir lezzet ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler
    akşam görüşmek üzere ..

  17. emel replied:

    sizi kotanyi yemek yarışması birinciliğiniz ile tanıdım, tebrikler. vişneli kebabı görünce bu dereceyi hakettiğinize inandım. bundan sonra sofralarımı sizin değişik tatlarınız ile süsleyeceğimiz umud ediyorum. kolay gelsin…

  18. yemekaski.com seçil replied:

    amanın vişneli kebap mı🙂 değişik.. ellerine sağlık..

  19. Tümay Öztürk replied:

    Vişneli kebabı hiç yemedim ama inanılmaz merak ettim. Ama önce başkabiryerde yiycem sonra ben deniycem:) Ellerine sağlık:)

  20. Tümay Öztürk replied:

    Vişneli kebabı hiç yemedim ama inanılmaz merak ettim. Ama önce başkabiryerde yiycem sonra ben deniycem:) Ellerine sağlık:)

  21. Limonlu Kek replied:

    Handan Hanım nasıl bir geceydi, bol dedikodulu, bol kahkahalı🙂 Ödülünüzü gülegüle kullanın🙂 Sevgiler….

  22. dokuzuncubulut replied:

    Meyveyle harmanlanıp yapılan yemekleri çok severim…
    Ben yokken yarışma sonuçlanmış. Birinciliğiniz için de tebrikler…
    Sevgiler.

  23. Mimosa Café replied:

    bu da harika bir lezzetmiş gerçekten çok ilginç fikirler. çiyayı çok severim ben de. ellerine sağlık canım.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: