İncir Teleme

Bugün sizlere yine yerel bir tarif vermek istiyorum. Samsun -Bafra yöresine ait olan bu tatlı ilk defa denendiğinde ağızda değişik, mayhoş bir tat bırakıyor. Son derece hafif ve gerçekten değişik bir tatlı. İlk defa yediğimde ilk iki kaşıkta tatlıyı pek sevmedim daha doğrusu ne olduğunu tam anlayamadım ama iki kaşıktan sonra çok hoşuma gitti. Yapımı çok kolay olan kuru incir ve sütten oluşan bu tatlıyı hiç denemediyseniz mutlaka deneyin(ilk iki kaşıkta bırakmadan) derim. Yarın sabah 6 uçağıyla iş nedeni ile Antep’e uçup, Antep, Adana ve Antalya’da bulunup, Cuma gecesi döneceğim için şimdiden sizlere iyi hafta sonları dilerim. Cumartesiye görüşmek üzere hoşcakalın.
Malzemeler(5 kişilik)
Yarım kg süt
10 adet kuru incir
Hazırlanışı:
Süt tencereye konulur ve ısıtılır.(sütü sakın kaynatmayın sadece ısıtın. Kaynatırsanız incir içine konulduğunda süt kesilir) İncirlerin sap kısımları kesilir, hepsi küçük küçük doğranır. Doğranmış incirler ve ılık süt blendera konulur ve 2 dakika karıştırılır. Karışım kaplara dökülür, buzdolabında soğutulmaya bırakılır. Soğuyunca soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

September 14, 2010. geleneksel tatlar, tatlı, Türk mutfağı.

25 Comments

  1. **kalpkurabiye**deniz** replied:

    canımmm:))
    incirle yaılan tatlılar çok hoşuma gitsede nedense bir türlü deneyemiyorum:(
    bunu da yazdım bir kenara gün gelir çıkartırım:))
    işlerinde kolaylıklar dilerimm kuş misali ordan oraya uçacaksın allah kolaylık versin:)

  2. umutluhayat replied:

    eminim çok nefis bir tatlı olduğundan görüntüsünden ve içeriğinden belli.ellerine sağlık handancım.yolun açık olsun güle güle git gel,işlerinde başarılar dilerim canım…

  3. Saglıklımutfak replied:

    Bak buda değişikmiş. iyi yolculuklar canım.

  4. Miskokulu Lezzetler replied:

    Harireden sonra yine güzel bir lezzet ellerine sağlık canım afiyetler olsun hayırlı yolculuklar sevgiler..

  5. mine replied:

    hemde hemde bizim buraların ne ayıp çok ayıp denemeli hemen : )
    teşekkürler canım

  6. yemekbiraşk replied:

    hayırlı yolculuklar..
    değişik bir tarif ama tadı güzeldir eminim
    sevgiler..

  7. lezzet sarayı replied:

    ellerine sağlık harika görünüyor
    sevgiler…

  8. anneanneninemekleri replied:

    Çok değişik bir tatlı,denemek lazım.Ellerine sağlık.

  9. derya replied:

    Canım benim yine çok leziz bir tat
    lı ellerine sağlık.İşlerinde kolay
    lıklar dilerim öpüyorum.

  10. sarımutfak-hande replied:

    aaa ilk kez duydum bunu çok da pratikmiş hemencik denemek istiyorum ellerine sağlık canım
    koskocaman sevgiler…

  11. sarımutfak-hande replied:

    aaa ilk kez duydum bunu çok da pratikmiş hemencik denemek istiyorum ellerine sağlık canım
    koskocaman sevgiler…

  12. Tümay Öztürk replied:

    Bu da değişik bir tatlı. İlk defa duyuyorum denemek istiyorum en kısa zamanda:) Ellerine sağlık.

  13. Nyuu replied:

    Sabah yazını okuyunca hemen gittim kuru incir aldım. Diyet sütle yapacağım birazdan. Tam diyet tatlısı ^.^ Teşekkürler ve iyi yolculuklar.

  14. Baharcicegi replied:

    Bende ilk defa duydum türk mutfagi cok zengin daha bilmedigimiz okadar cok yöresel lezzetler varki
    Eline saglik hafif ve nefis olmus

  15. tarih84 replied:

    samsunda 2 sene önce denemiştim.tam 4 farklı çeşidini yapmaktalar.ben damla sakızlısını denedim.aynen anlattığın gibi yapılışı tek fark damla sakızı eklenilmesi.orada biraz garip gelmişti sordum,iyice köpük kalana kadar sabırla çırpıldığı sonra kaplara eklenip köpüğü inmeden şoklandığını anlatmışlardı. bir gün yolunuz samsuna düşerse 19 mayıs samsun gemisi yani müzesi karşıdındaki tatlıcıya uğrayın derim.

    not: her zmanki gibi elin neye değerse fark yaratıyorsun.sunum harika,ve eklediğin tüm resimlerde aşırı hijyenik bir görüntü var.sırf bu nedenle bile ne yaparsan yap gönülden zevkle yenilir.

  16. yemekaski.com seçil replied:

    incirli tatlıları severim buda çok kolaymış.. ellerine sağlık..

  17. Fatoş Öztürk replied:

    Değişik bir tatlı ellerine sağlık.Sevgiler…

  18. www.sendepisir.com replied:

    İncir sevenler için değişik ve güzel bir tarif afiyet şeker olsun.
    sendepisir/Nilgün

  19. NarincE replied:

    İncir süte yakışır, beni rahatsız etmezsanırım, tabii bir de yapıveren olsa:))

  20. Cafe Pepela replied:

    Merhaba canım
    İncirle pek aram yok derdim lakin bu tarz tatlılara o kadar yakışıyor ki çok sevmeye başladım 🙂
    Afiyet,bal,şifa olsun
    Muhabbet ve sevgi ile

  21. özlem replied:

    Verdiğiniz bu değişik tarfler için sizi takip ediyorum ellerinize sağlık. Bu arada bayram kutlaması fotoğrafındaki kahve fincanı, tepsi ve şekerlik çok çok şık hayran oldum.

  22. sarımutfak-hande replied:

    çıtı pıtı hanım tanıştığıma çok memnun oldum tekrar görüşmek dileğiyle sevgiler kendine iyi bak

  23. Nesrin Meçik replied:

    Bayılırım inciğrli tatlılara,sütle nede nefis lmuştur kimbilir,ellerine sağlık,sevgiler.

  24. Oznur (100de100 Marifet) replied:

    ellerine saglik canim inciri cok severim
    bende bunu cok yaparim ,bizdeki ismi incir uyutmasi ,demekki siz teleme diyosunuz

  25. Bengü replied:

    Handan Hanımcığım, bu tarifi okuyunca aklıma rahmetli teyzemin yaptığı sütlü incir uyutması geldi Öznur'un dediği gibi. Her yörede değişik demek adı. Ama değişmeyen tadı 🙂 İncir ve süt, inanılmaz derecede yakışıyor birbirine. En kısa sürede yapacağım. Sevgiler.

Leave a reply to **kalpkurabiye**deniz** Cancel reply

Trackback URI