Deniz Ürünlü Kokoreç
Herkese hayırlı Cumalar dilerim. Yine bir iş haftasının son günündeyiz. Deniz ürünlerine aşık biri olarak en sevdiğim güne deniz ürünlü bir tarif koymak istedim. Çocukluğumun yazları Tuzla’da geçti. Okul kapanır kapanmaz Tuzla’daki yazlığımıza gider okul açılana kadar orada kalırdık. Tuzla’nın en güzel yıllarını sanırım biz yaşadık. Bir kaç yazlık site dışında zeytin ağaçları, incir ağaçları, böğürtlenlerin olduğu bir yeşilliğe, harika bir denize sahipti. Akşamları çocuk halimizle sahilden kepçe ile karides avlardık.(Düşünün karidesin bolluğunu) Yazlık evimizin karşısında o zaman ki adıyla Madamın Adasına gider avcum kadar midyeler toplar dönerdik.(O ada şimdi Koç’ların adası oldu) Babam balık tutmayı çok severdi ablam ve ben de onunla beraber balığa çıkardık. Balık o kadar boldu ki tuttuğumuz balıklardan tüm komşularımıza dağıtırdık. Haftasonları geceleri babamla ağ atar, ağ taşlar sabah bu ağı toplar mis gibi deniz kokusu eşliğinde ağı ayıklar, yengeçleri, balıkları kovalara doldururduk. Bir keresinde babacığım yavru bir köpekbalığı bile tuttu.(Fotoğrafını bulursam sizlerle paylaşırım)İşte böyle bir çocukluk, genç kızlık geçirdim ve balıkla, deniz ürünleriyle içiçe büyüdüm. Şimdi Tuzla hala çok güzel ama inşaatlar arttı, yeşillkler azaldı Tuzla benim için hala 8, 9 yaşımdaki Tuzla’dır. 20 sene sonunda yazlığımızı sattık ama Tuzla’dan kopmadık her Bayram, her özel günde babacığımın Tuzla’daki mezarını ziyarete gider, mis gibi deniz havasını koklar, meşhur Doktor’un köftesini yeriz. Denizle içiçe büyüyünce balık ve deniz ürünleri de insanın vazgeçilmezleri oluyor. Ailemde kızım dahil herkes balığı çok sever en az seven benimdir. Ben sadece büyük balığı tercih ederim ve deniz ürünlerine aşığım her gün yesem bıkmam. Bugün de size çok severek yediğim bir tarifi vereceğim. Simdiden afiyetler olsun.
1 diş sarımsak
ORDAN BURDAN HAYATTAN replied:
Aman aman bu nasıl birşeydir böyle, ellerine sağlık
October 22, 2010 at 12:03. Permalink.
derya replied:
Canımmm bu ne güzellik ellerine sağ
lık hayırlı cumalar öpüyorum.
October 22, 2010 at 12:10. Permalink.
sarımutfak-hande replied:
deniz ürünlerini bende severim:))
ellerine sağlık nefis olmuş canım mutlu haftasonları
October 22, 2010 at 12:10. Permalink.
CANAN TURHAN replied:
Daha önce hiç duymamıştım ama hem yazınızı hem de tarifi okuyunca çok beğendim. Deniz ürünlerini seven birisi olarak en kısa zamanda deneyeceğim…
Ellerinize sağlık
October 22, 2010 at 12:12. Permalink.
Saglıklımutfak replied:
hepsini aldım . içim gitti görüntüye Handancım. nefiiss sevgiler
October 22, 2010 at 12:21. Permalink.
Fuat Gencal replied:
Hayırlı cumalar, Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
October 22, 2010 at 12:21. Permalink.
ŞEBNEM DÖĞENCİ replied:
yazınızı okuyunca bende eskilere gittim, bizde Tekirdağda balık avlamaya çıkardık, o heyecanla sabahın 5'inde kalkıp dönüşte yorulmak bilmeden tüm siteye balık dağıtırdık, bira sosuyla hazırlanmış midyeler ve kızarmış balıklar hey gidi günlerr heyy, ama ben de bu tarifi bilmiyordum, hemen deneyeceğim ve yerkende şimdi uzaklarda olan tüm büyüklerime dularlar göndermeyi ihmal etmeyeceğim..herkese iyi haftasonları
October 22, 2010 at 12:28. Permalink.
http://www.lezzetibol.com replied:
Canım anlattıklarını sanırım artık rüyamızda görüyoruz. Nasıl bir bolluktur bu böyle…
Tarin nefis canım
Yapan biri olarak lezzetini tahmin ederim
Ellerine sağlık canım
Sevgiler
October 22, 2010 at 12:48. Permalink.
**kalpkurabiye**deniz** replied:
canım senin deniz ürünlü tariflerine bayılıyorum:))
ellerine sağlık:)
October 22, 2010 at 13:16. Permalink.
YeMeK vAkTi/AyLiN replied:
:)Annemler gibi anlattın Tuzlayı Handan ablacım.Bende hatırlarım babam koca koca palamutlar pavuryalar getirdi şimdi nerdeee..He tabi bana göre biz hala çok şanslıyız Tuzlada oturmakla.Eski hali kalmasa bile yinede İStanbulun diğer semtlerine göre daha temiz trafiği az doktorun köftecsi hala var:)
Ellerine sağlık tarifin için inşalla bir gün beklerim banada 🙂
October 22, 2010 at 13:33. Permalink.
lezzet sefasi replied:
Ekmek arasi olan beni mest etti.
Ellerien saglik canim.
Sevgiler,
Sefa
October 22, 2010 at 13:42. Permalink.
bülbülünyeri replied:
Canım,
çocukluğunu okuyunca çok hoşuma gitti. Bu genç yaşına rağmen sen bile nerede eski günler diyorsan bu ülkenin yerleşim politikasını düşün artık. Para kazanmak adına güzelliklerin yok olup, yerine taş binaların geldiği bu yıllar çok acı. Dilerim doğal güzelliklere ve geçmişimize sahip çıkılır.
Ellerine sağlık. Nefis bir görüntü olmuş.
Sevgiyle kal.
October 22, 2010 at 13:50. Permalink.
Sütüme Sarelleme Karışma!!! replied:
keşke Tuzla artık eski tuzla olsa, yol doldurulduğundan beri ben soğudum oradan ama benim de çocukluk anılarım harika! Deniz ürünlü kokoreçi pek çok insanın yadırgadığına şahit oldum, üzücü keşke deneseler, çok severim ben de… Ellerinize sağlık!
October 22, 2010 at 14:31. Permalink.
evatolyesi replied:
Ellerinize sağlık bir sürü lezzet bir arada
Güzel bir haftasonu dilerim
Sevgiler:)
October 22, 2010 at 14:33. Permalink.
PEMBE KURDELE replied:
ne kadar hoş anılar:) ben hiç denemedim kalamarı karidesi bu şekilde pişirmeyi ellerine sağlık ye beni diyor.
October 22, 2010 at 15:30. Permalink.
NiLaY replied:
bunu eşime göstermem gerek 🙂 ellerine sağlık Handan abla, mutlu haftasonları..
October 22, 2010 at 17:50. Permalink.
Cafe Pepela replied:
Maşallah canım ne hoş yazmışsın,yüreğine sağlık.
Deniz ürünlerini çok seviyorsun belli ki,sevilmez mi.
Süper görünüyor 🙂
Kocaman sevgi ve selamlarımla
October 22, 2010 at 18:07. Permalink.
umutluhayat replied:
handancım çocukluk günlerini ne güzel anlatmışsın.benim içinde sevgi dolu baba ocğaım bir başka hatırlanır.neyse geçmişe dalmayım yine:(( kokoreç enfes görünüyor.ellerine sağlık
October 22, 2010 at 18:39. Permalink.
lezzet sarayı replied:
Handan cım ellerine sağlık nefis olmuş.
October 22, 2010 at 20:29. Permalink.
mine replied:
aaa kepçeyle karides, midyeler, böyle becerikli bir aşçı olmana şaşırmamak gerek diye düşündüm okurken çok tatlı yazmışsın ve gerçekten çok güzel geçmiş çocukluğun
tarif için teşekkürlerherşey gönlünce olsun
October 23, 2010 at 03:07. Permalink.
Limonlu Kek replied:
Tariften çok Tuzla anıları beni baştan çıkardı, sanırım ben de o eski günlere dönmek istiyorum 🙂 Sevgiler…
October 23, 2010 at 04:32. Permalink.
Tuğba replied:
Deniz ürünü dedin mi benim için bitiğim andır.Bayılırım ellerine sağlık olsada yesek:))
October 23, 2010 at 08:57. Permalink.
mutfaktaki rüya - Arzu- replied:
bu ne güzellik olsada yesem.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
October 23, 2010 at 10:16. Permalink.
ozgur replied:
Ellerine sağlık,süper birşey bu…
Mutlu haftasonları 🙂
October 23, 2010 at 14:34. Permalink.
yemekbiraşk replied:
ayayayy bu ne muhteşem bir ekmek arası olmuş, banada lütfen 🙂 humus da mükemmel olmuş sevgiler..
October 24, 2010 at 16:51. Permalink.
Oznur (100de100 Marifet) replied:
ellerine saglik canim
deniz urunleride sevenler icin harika bir tarif
October 24, 2010 at 21:02. Permalink.
mintininmutfağı replied:
canım arkadaşım ellerin dert görmesin.sper ötesi görünüyor.ne cici tariflerin var maşallah.allahım nazardan saklasın canım.bloğun çok sıcak ve içten.ben de sımsıcak sevgilerimi bırakıyorum sana…
October 24, 2010 at 21:49. Permalink.
Hayatın Ta Kendisi replied:
denizden babam çıksa yerim diyen biri olarak bu lezzet tam bana göre olmuş 🙂
ellerine sağlık
October 25, 2010 at 20:08. Permalink.
Tümay Öztürk replied:
Malzeleri ve yapılışını okurken canım istedi walla:) Çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık…
October 26, 2010 at 07:50. Permalink.