Zeytinyağlı Pırasa

Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta Pastırma Yazı’ymış (hava raporunda duydum ) sıcaklıklar 20C civarında olacakmış son sıcaklar olduğu için kıymetini bilelim derim. Haftaya kışın favori sebzelerimden Pırasa’nın zeytinyağlı tarifi ile başlamak istedim. Daha önce sizlere kıymalı Pırasa ve Pırasa Köfesi tariflerini vermiştim. Bugün de zeytinyağlısı olsun istedim. Bol limon ile harika oluyor. Herkese güzel bir hafta ve kolay bir Pazartesi diliyorum. Sevgiler.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 kg.pırasa
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı portakal suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1,5 yemek kaşığı pirinç
tuz
Hazırlanışı:
Pırasalar ve havuç ayıklanıp, yıkanıp doğrandıktan sonra tencereye konulur. Üzerine portakal suyu(zeytinyağlı pırasa ve kereviz pişirirken portakal suyu kullanıyorum çok lezzetli oluyor. Denemenizi öneririm.), şeker, tuz, zeytinyağı ve su konularak pişmeye bırakılır. Yaklaşık 20 dak. sonra ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edilerek suyuna bakılır gerekiyorsa su ilave edilir. Pirinçler piştikten sonra altı kapatılır ve tenceresinde soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve doğranmış maydonoz serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Advertisements

October 31, 2010. Kış tarifleri, sebze yemeği, zeytinyağlılar.

25 Comments

  1. Sütüme Sarelleme Karışma!!! replied:

    pırasa; sıcak-soğuk-salata-börek her hale giriyor, ne lezizdir ama! Ellerinize sağlık…

  2. NarincE replied:

    Pırasa severim tabii, ekşili, limonlu hele hastayken:))

  3. umutluhayat replied:

    havalar hakkındaki bu güzel havadis beni çok mutlu etti.Umarım bayramdada güzel olur.canım pırasa harika görünüyor,öyle güzel süslemişsinki sevmeyenler bile kolaylıkla yer.ellerine sağlık.sevgiler.

  4. yemekbiraşk replied:

    eh pek aram olmasada arada bir iyi gelir.. elinize sağlık nefis duruyor
    sevgiler..

  5. NiLaY replied:

    Pırasayı senin tariflerinle sevdiriyorum kızıma Handan abla, teşekkürler 🙂

  6. havva replied:

    Kış sebzelerinden en çok sevdiğim sebze pırasa özellikle zeytinyağlısına ve böreğine bayılırım. Ellerinize sağlık…

  7. Saglıklımutfak replied:

    çok severim. dün akşam bende yaptım. Fakat düdüklünün ayarını yapmayı unuttuğumdan . pişmemişti. Hastalıktan çok unutkan oldum bu aralar. eline sağlık canım

  8. Fuat Gencal replied:

    Hayırlı haftalar. Çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

  9. derya replied:

    Canım zeytinyağlısına bayılırım el
    lerine sağlık öpüyorum.

  10. derya replied:

    Canım zeytinyağlısına bayılırım el
    lerine sağlık öpüyorum.

  11. Tümay Öztürk replied:

    Handan ablacım bende bu hafta yaptım yayınlayacağım. Cnaım çok istiyordu ne zamandır:) Bol limonlu ne güzel yenir di mi:) Elleri sağlık…

  12. mutfaktaki rüya - Arzu- replied:

    Handancığım,pırasanın her türlüsüne evet derim.Ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.Bir şey soracaktım:ben bugün yemeğe pırasa köftesi yapmak istiyorum.ilk defa yapacağım.bendeki tarifte herşey çiğden konulur diye not almışım.senin tarifini okuyunca pırasayı haşlamışsın.çiğden yapsam nasıl olurki hiç denedinmi,

  13. Sevil replied:

    pırasa sever biri olarak ellerine sağlık demeye geldim handan ablacım
    afiyet bal olsun

  14. Nilgün replied:

    Pırasayı herkes sevmez ama portakal suyu ile pişeni tadan, reddedemez sanırım. Emeklerine sağlık

  15. lezzet sarayı replied:

    mmm nefis olmuş ellerine sağlık.

  16. dokuzuncubulut replied:

    Sormayın Handan Hanım, yaz geri geldi sanki, ne güzel. Pırasayı biz de çok severiz, en çok da böreğini. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık olsun.

  17. MÜNSTER replied:

    Ellerine saglik canim benim… Bayilirim pirasaya, hele de zatinyagli olursa… Sevgilerimle, afiyetler olsun…

  18. Betül KÖROĞLU replied:

    pırasayı evlendikten sonra sevdim bende. şimdi en çok sevdiğim zeytinyağlılar arasında dır. ellerine sağlık handancım.

    sevgiler

  19. evatolyesi replied:

    Pırasanın pirinci ve limonu fazla olursa bayılıyorum. Daha hiç pişirmedim kışın nasıl olsa bol bol yiyeceğiz diye:)
    Ellerinize sağlık iyi haftalar.

  20. yemekaski.com seçil replied:

    Benimde arşivimde duruo öle.. sevmediğim için yayınlayasımda yok 🙂 eşim çok sevio ona yapıorum.. ellerine sağlık canım..

  21. Tarifname- SEDA replied:

    Çok severim ben de. Zeytinyağlısının yeri hep ayrı ama böreğe, çöreğe de pek yakışıyor. Ellerine sağlık

    Sevgiler

  22. çeşnici Handan replied:

    Arzucuğum tarifi bu şekilde öğrendim ve çiğ hiç denemedim sanırım çiğ olursa pişerken sorun olabilir ve bu kadar yumuşak olmaz.

  23. çeşnici Handan replied:

    Yorumlarınız için çok çok teşekkürler.

  24. Tijen replied:

    Handan'cığım,
    Pırasa ne kadar farklı şekillerde kullanılacak bir sebze değil mi? Ben böreğini de pek severim. Bir de patatesle kavurmasını severim mesela, zerdeçallı…

  25. bülbülünyeri replied:

    Ellerine sağlık. Ailece çok severiz. Ben bol yoğurt koyup yemeye bayılırım.
    Sevgiyle kal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: