Kıymalı Mercimek
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bugün her türlü yemekte çok sık kullandığımız, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan ve geçtiğimiz günlerde salatasını yayınladığım yeşil mercimeğin kıymalı tarifi var. Soğuk kış günlerinde turşu ve pilav eşliğinde harika bir yemek olan yeşil mercimeğin doktorlar sofradan eksik edilmemesini öneriyorlar. Sağlıklı ve güzel günler dilerim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
150 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 orta boy havuç
1 kırmızı dolmalık biber
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Mercimek bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanıp, kara suyu dökülür. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğanlar eklenip, sotelenir. Üzerine kıyma eklenir ve kıyma kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış havuç ve kırmızı biber eklenir.(Yazın kırmızı biber yerine domates kullanıyorum) Havuç ve biber de çevrilerek sotelenir ve mercimek tencereye eklenir. Tuzu ilave edilip, üzerini geçecek kadar su konulup, pişmeye bırakılır. Pişince servis tabağına alınan mercimek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Saglıklımutfak replied:
eline sağlık canım çok çok severiz.
January 10, 2011 at 09:30. Permalink.
Pembe Tatlar replied:
Handancığım elelrine sağlık canım ….
Mutlu bir hafta diliyorum…
January 10, 2011 at 09:39. Permalink.
yemekbiraşk replied:
renkler harika gözüküyor bende aynı senin pişirdiğin gibi pişiriyorum havuçlu sebzeli 🙂 eline sağlık
January 10, 2011 at 09:58. Permalink.
**kalpkurabiye**deniz** replied:
canım ellerine sağlık:)
mercimeği bu türlü çok seviyorum bende:)
her hali ayrı güzel ama bu hali bambaşka:)
mutlu günler dilerim..
January 10, 2011 at 10:07. Permalink.
Nazmiye replied:
Merhaba,ben genelde bulgur pilavında kullanıyorum yeşil mercimeği,böylesini denemedim ama çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
January 10, 2011 at 10:09. Permalink.
lezzet sarayı replied:
mercimeği zaten çok severim bir de içine kıyma girdimi lezzetine doyum olmaz .ellerine sağlık.
January 10, 2011 at 10:12. Permalink.
Müge replied:
Merhaba Handan,
Yemek pişirmekle arası pek iyi olmayan biriyim ama tabii ki pişiriyorum 🙂 Senden tarifler almak hoşuma gidecek çok. Şöyle bir baktım da, çok pratik tarifler veriyorsun. Uygulamam lazım..
Hoşgeldin bana da 🙂
Sevgiler…
January 10, 2011 at 10:13. Permalink.
umutluhayat replied:
sulu yemeklerde kıymayı yiyemediğimden ben kıymasız pişiriyorum ve çok seviyorum.ellerine sağlık handancım.iyi haftalar.
January 10, 2011 at 10:25. Permalink.
dokuzuncubulut replied:
Çocuklarım bayılır:)) Hergün yapsam itiraz etmezler. Nefis gözüküyor ellerine sağlık arkadaşım…
Sevgiler.
January 10, 2011 at 10:32. Permalink.
sevda replied:
bol vitaminli bir yemek.çokta severim.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
January 10, 2011 at 10:34. Permalink.
Mutfaktan mis kokular replied:
Yesil mercimegi sadece hamur islerine ve çorbasini yaparim. Henüz yemegini hiç yapmamisimdir. Ama yemegin o kadar lezzetli gorunuyorki, mutlaka deniyecegim. Ellerine saglik
January 10, 2011 at 11:08. Permalink.
Birsel ve İrem replied:
Çok uzun zamandır yapmamıştım. Ellerinize sağlık, güzel görünüyor. Sevmeyeni çoktur ama çok faydalıdır. İlk fırsatta ben de pişireyim, kızım yemez ama…
Size afiyetler olsun.
Sevgiler.
January 10, 2011 at 12:22. Permalink.
Eylem replied:
yeşil mercimegn her türlüsünü denerim ben yemek,çorba,börek hatta yapılabilse belki tatlı.o kadar çok severim yani.ellerine saglık.
January 10, 2011 at 12:27. Permalink.
Sevil replied:
handan ablacım ellerine sağlık
eşimde bende çok severiz
Ayrıca son zamanlarda evimi satmakla ilgilendiğimden çok fazla ziyaret yapamıyorum affola
sevgiler
January 10, 2011 at 13:26. Permalink.
Nilgün replied:
Bu gün seninle pişti olduk. Bu gün bende yeşil mercimek pişirdim. Ellerine sağlık arkadaşım, afiyetle..
January 10, 2011 at 16:44. Permalink.
Kitap Kurduyum Ben replied:
Ben de geçenlerde kıymasız yemeğini yaptım ama kıymalısı daha güzel görünüyor!Bir dahaki sefere bundan yapmalıyım:)
January 10, 2011 at 16:51. Permalink.
zeynep replied:
annem her defasında yeşil mercimek yapıyomusun demeyi alışkanlık haline getirdi..bu tarif kıymalı falan tam benlikmiş..ellerine sağlık:)
January 10, 2011 at 18:14. Permalink.
Tümay Öztürk replied:
bu aralar en sık pişirdiğim yemeklerden biri. Ellerine sağlık…
January 10, 2011 at 19:37. Permalink.
sarkaç replied:
Çok severim, hem de turşuyla. Elinize sağlık
January 10, 2011 at 20:19. Permalink.
disal replied:
çok güzel görünüyor ..ellerine sağlık…
salatasını çok severim yemeğide nefis olmuştur zaten fotodan belli:)
January 10, 2011 at 22:07. Permalink.
Özgen replied:
Ellerine sağlık mercimeği ailece çok severiz.Sık sık yapıyorum ama kıymayı pek eklemiyorum. Sevgiler canım…
January 10, 2011 at 22:30. Permalink.
LEZZETLİ SOMUNLAR replied:
Handancım, mercimek zaten protein deposu, sen kıyma ekleyerek çifte kavrulmuş yapmışsın bunu..Ne nefis olmuştur kimbilir. Ellerin dert görmesin canım..
January 10, 2011 at 23:00. Permalink.
http://www.lezzetibol.com replied:
Bir de çorbasından vaz geçemiyorum
Yemek harika görünüyor canım
Ellerine sağlık
sevgiler
January 11, 2011 at 08:56. Permalink.
YeMeK vAkTi/AyLiN replied:
aman nasıl canım istedi anlatamam.En son nar ekşilisini yapmıştım aylar oldu ..ellerine sağlık canım
January 11, 2011 at 10:03. Permalink.
CANAN TURHAN replied:
Ellerinize sağlık. Tarifinizi aynen uyguladım, pişirdim. Havuçlu kırmızı biberli tam bir renk cümbüşü ve lezzet bütünü oldu.
Paylaşım için teşekkürler…
January 12, 2011 at 17:38. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Canan, tarifi denemene ve beğenmene sevindim. Sevgiler.
February 1, 2011 at 23:17. Permalink.
çeşnici Handan replied:
Yorumlarınız için teşekkürler.
February 1, 2011 at 23:18. Permalink.