Bahar Pilavı

Herkese merhaba. İstanbul’da hava güneşli ama çok soğuk. Kışı bitirip ılık havalara ulaşmamıza daha çok var. Ben de bahara daha çok var ama en azından mutfağıma bahar gelsin istedim ve bahar pilavı yaptım. (Bu pilava neden bahar pilavı deniyor bileniniz var mı ?) Tarifini Lezzet dergisinin eski bir sayısından aldığım bu pilavda yeşillikler özellikle de dereotu pirinçle birleşince harika bir tat ortaya çıkıyor. Buyrun tarife. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr. kuşbaşı et
3 su bardağı sıcak su(etin haşlama suyunu kullanabilirsiniz)
2 adet taze soğan(ben kullanmadım)
4 dal maydanoz
4 dal dereotu
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etler bir tencerede ısıtılmış zeytinyağında kavrulur ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip, pişirilir. Pirinç yıkanır ve sıcak suda 15-20 dak. bekletilir. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Kuşbaşı etler tencereye konulur ve bir iki çevrilir. Ardından süzülmüş pirinç eklenir ve tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve sıcak su konulur (eti pişirirken elde ettiğiniz et suyunu kullanırsanız çok daha lezzetli olur) ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra tencerenin içinde bırakılır ve demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra ince ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenir haifçe karıştırılarak harmanlanır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

January 10, 2011. pilav.

29 Comments

  1. Pembe Tatlar replied:

    Harika olmuş tane tane…

    Davetlere layık bir pilav olmuş….

  2. bülbülünyeri replied:

    Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bahara daha çok var ama neyse bu güzelliklerle idare edeceğiz. Adı bile yetti.
    Sevgiyle kal.

  3. sevda replied:

    pilav harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

  4. Saglıklımutfak replied:

    Pilav olsun da nasıl olursa olsun . ellerine sağlık canım. sevgiler

  5. durumutfak replied:

    Çeşnici Handan Hanım, sürekli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Pilava dere otu ne güzel gidiyor değil mi? Fotoğrafı bile değişiyor sade pilavın.

  6. Burcu Çalışkan replied:

    tane tane görüntüsüyle benim gbi bir pilavsever için olmul bu post, eline sağlık :))

  7. caferengigül replied:

    Öğle yemeği saatine çok yakınız ve öyle güzel görünüyor ki “Bahar Pilavı”nız…
    Bir kaşık alsam elime ve daldırsam ekrana…
    Aman allahım.

  8. Cafe Portakal replied:

    Ellerine sağlık pirinç pilavını her türlü severim.SEVGİLER

  9. yemekbiraşk replied:

    eti pilava yakıştıranlardanım. tam kıvamlı nefis olmuş..
    sevgiler..

  10. Aylin TÜRKŞEN AYSEL replied:

    Pilav yeşillenmiş ondan bu adı almış olabilir mi acaba? İyi ki böyle çeşit çeşit pilavlar var. Eline sağlık.

  11. Funda Ceyhan replied:

    Çok nefis görünüyor, tane tane olmuş. Ellerinize sağlık..

  12. gulbahcesi replied:

    elinize sağlık,nefis görünüyor!

  13. Gönülünce replied:

    Pilavın görüntüsü içimi açtı nefiss olmuş….Ellerinize sağlık…

    Sevgiler…

  14. senem replied:

    ismi gibi kendisi de güzel eline sağlık resimde çok güzel olmuş

  15. Mutfaktan mis kokular replied:

    “Bahar pilavi” ismi ne çok yakismis öyle!! Goruntude super, ben et yemesemde, istah çaici gorunuyor. Ellerine saglik Handancim

  16. Tümay Öztürk replied:

    Pilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım…

  17. Tümay Öztürk replied:

    Pilavın her çeşidine bayılırım. hele de böyle etli:) Ellerine sağlık handan ablacım…

  18. **kalpkurabiye**deniz** replied:

    nefiss..
    tane tanee:))
    ellerine sağlık canım..
    pilavla dahi olsa baharı getirdin :))

  19. sarkaç replied:

    Hemen yapıp baharı yaşayacağım.

  20. beyazperde replied:

    ben sadece dereotu ilave ediyordum.taze soğan ve maydonuzluda deniycem.eline sağlık.

  21. Limonlu Kek replied:

    Pilava baka kaldım, hatta bir ara tüten dumanı bile gördüm 🙂 Daha bir kar görmeden bahar gelmesin ama böyle harika pilavlar her zaman sofraya gelebilir 🙂 eline sağlık, sevgiler…

  22. Seçil / Yemek Aşkı replied:

    pek bi güzel.. ellerinize sağlık..

  23. TATLI TUZLU replied:

    afiyet olsun,ellerinize saglik.nefistir simdi bu denemek lazim.hoscakalin ve saglikla kalin…

  24. LEZZETLİ SOMUNLAR replied:

    Handancım, baharı getir de nasıl getirirsen getir..Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor. Sevgiler..

  25. mintininmutfağı replied:

    pilavda dereotuna bayılıyorum.ellerine sağlık arkadaşım.tane tane görünüyor.
    sevgiler.
    iyi akşamlar.

  26. PAPATYA PRENSES replied:

    Belki içinde bol yeşillik olduğu için bahar pilavı denmiştir.

    Pek leziz görünüyor, ellerine sağlık canım..

  27. Şule İle Egeli Tatlar replied:

    Pilavın her türlüsüne bayılırım , ellerinize sağlık dereotlu da çok yakışmış

  28. GÜNCE replied:

    plavın her çeşidine hayranım hımmmmmm canım çekti=)

  29. çeşnici Handan replied:

    Yorumlarınız için teşekkürler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: