Baharatlı Mercimek Çorbası

Herkese güzel bir hafta dilerim. Bugün hava soğuk olduğu için soğuk havalarda sofraların baş tacı olan çorbayla haftaya başlamak istedim. Tarifini Candan Turhan’ın kitabından aldığım bu çorba içindeki baharatlar nedeniyle soğuk havalarda gerçekten iyi gidiyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: ( 6 kişilik)
1 bardak kırmızı mercimek
Tereyağı(ben zeytinyağı kullandım)
1 adet kuru soğan
çeyrek demet kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı kırmızı biber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı zerdeçal
çeyrek çay kaşığı kişniş
2 yemek kaşığı salça
1,5 litre su
tuz
Hazırlanışı:
Tencereye yağ konulur ve ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz tencereye eklenir ve kavrulur. Tüm baharatlar ve salça eklenir ve beş dakika karıştırılarak kavrulur. Mercimek, su ve tuz da eklenip 20 dakika kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı olarak pişirilir. Ardından blender ile karışım püre haline getirilir. Bir taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır. Bir süre demlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

March 7, 2011. Çorba, kış sıcaklığı, Kış tarifleri.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: