Fırında Makarna

Herkese soğuk ve karlı bir İstanbul’dan merhaba. Bu soğuk havalarda daha fazla enerjiye ve karbonhidrata ihtiyacımız var. Bunu en sağlıklı nasıl karşılarız derseniz, bol peynirli bir fırın makarna ile derim. Yanında bol yeşillikli bir salata ile işte size güzel bir öğün. Afiyet Olsun. Bu arada her ne kadar içimden gelmiyor ve tek günlük kutlama bence yanlış ama yine de ” Dünya Kadınlar Gününüz ” kutlu olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
1 paket spagetti makarna(Fırında makarna için kalın olanı)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar(light kaşar da olabilir)
2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
Hazırlanışı:
Makarna kaynamış tuzlu suda (kırılmadan bütün olarak) 10 dak. haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve soğuk sudan geçirmeden bir miktar zeytinyağı katılarak karıştırılır. Bir borcama makarnanın yarısı yayılarak konulur. Üstüne rendelenmiş beyaz peynir serpilir(istediğiniz çeşit beyaz peynir kullanabilirsiniz light da olabilir) Makarnanın kalanı peynirin üstüne dökülür ve kapatılır. Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.(Kaşarın tüm yüzeyi kapamaması gerekir.Eğer tamamen kaplarsanız fırında makarna değil, makarna ograten-graten olur ama seçim ve zevk sizin) Diğer tarafta sütün içine kırılan yumurtalar iyice çırpılır ve tüm makarnanın üzerine gezdirilerek dökülür. Üzeri kızarıp hafif yanana kadar fırında tutulan makarna pişince hemen sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

March 8, 2011. ana yemek, makarna.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: