Havuç Tatlısı

 

Malzemeler:(6 kişilik)
1 kg havuç
yeteri kadar su
1 su bardağı tuzsuz kavrulmuş yer fıstığı
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçlar temizlenip tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya başladıktan itibaren 10 dk haşlanır. Havuçlar sudan alınır ve ılındıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendelenir. Yerfıstığı incecik dövülür. Tozşeker ve nişasta 1 su bardağı suda eritilir. Üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve bir tencereye alınır. Havuç tencereye eklenir ve karıştırılarak koyulaşana dek pişirilir. Yerfıstığı eklenip, bir iki karıştırılıp ocaktan alınır. Kare ya da dikdörtgen bir kap suyla hafifçe ıslatılır. Tatlı kaba dökülür. Ilındıktan sonra buzdolabına konulur ve iyice soğutulur. Soğuduktan sonra istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine
rendelenmiş hindistancevizi serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

March 12, 2011. tatlı.

3 Comments

  1. anneanneninemekleri replied:

    Oleyy sonunda birinizi buldum.Bloğuma giremiyorum.Havuç tatlısı çok güzel olmuş ellerine sağlık.Bendeanneanneninemekleri.wordpress.com dayım.

  2. tmayztrk replied:

    Handan ablacım ellerine sağlık. Nefis duruyor tabakta:)

  3. narcicegirengi replied:

    Cok hos bir tatli olmus. Havucu tatlilarda daha cok seviyorum, bu tatli da cok lezzetli olmustur. Ellerinize saglik.
    Sevgilerimle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: