Karnabahar Salatası

Herkese soğuk bir İstanbul’dan merhaba. Kışın son günlerini yaşıyoruz ve o güzel bahar günleri çok yakınımızda bu nedenle arşivdeki kış tatlarını hızlıca eritmem gerekiyor. Bugün sağlıklı bir tarif var mutfağımda. Kokusu nedeniyle özellikle çocuklar tarafından pek sevilmeyen ve brokoli ortaya çıkınca geri plana atılan oysa brokoli kadar yararlı olan karnabaharın salatasını yaptım hem kokusuz hem daha sağlıklı. Afiyet olsun
Malzemeler: (6 kişilik)
1 küçük boy karnabahar
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
kırmızıbiber(ben kullanmadım)
yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Çiçeklerine ayrılan karnabahar buharda haşlanır( suda da haşlayabilirsiniz ama tüm vitaminlerinin içinde kaldığı buharda haşlama şeklini öneririm) Diğer tarafta dövülmüş sarımsak, tuz ve yoğurt bir kasede iyice karıştırılırlar. Soğuyan ve servis tabağına alınan karnabaharın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür çok hafif zeytinyağı gezdiririlir, kırmızı biber ve kıyılmış dereotu serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

March 24, 2011. Kış tarifleri, salatalar, sağlıklı lezzetler.

One Comment

  1. mimosacafe replied:

    Eline sağlık Handancım. Karnabahar için en güzel tariflerden biri bence de. Sevgiler.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: