Çırpılmış Yumurta

Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Yurtdışında sabah kahvaltılarında benim cankurtarıcım çırpılmış yumurtadır. Her ülkede, her coğrafyada tüm otellerde sabah kahvaltılarında mutlaka çırpılmış yumurta bulunur yani evrensel bir kahvaltı seçeneğidir. Yemeklerini yiyemediğim ülkelerde en azından kahvaltıda aç kalmamı önlemektedir. Çok sevdiğim bu tadı haftasonu kahvaltılarımda da oldukça fazla olarak soframa misafir ederim. Yapımı çok basit olan bu lezzeti yeni yemek yapmaya başlayanlara kahvaltıları için öneririm. Afiyet olsun
Malzemeler (1 kişilik)
1 yumurta
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Bir kaba kırılan yumurta tuz eklenerek iyice çırpılır. Tavaya çok az zeytinyağı konulur ve ısıtılır.
Çırpılmış yumurta tavaya dökülür(istenirse bu karışıma süt de eklenebilir ama ben eklemiyorum) Yumurta tahta bir kaşıkla hafif hafif karıştırılır ve koyu kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Tamamen koyu kıvamlı hale gelince altı kapatılır ve bir servis tabağına alınarak ya da ekmek üstüne konulup, üzerine karabiber serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN

March 26, 2011. kahvaltı.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: