Kıymalı Milföy Börek

Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Kış geri geldi hava oldukça soğuk ve yağmurlu sanırım biraz daha bu havalara sabredip, baharı bekleyeceğiz. Bu soğuk havada haftasonu kahvaltısında ya da çay saatinde börek iyi olur diye düşündüm ve çok kolay hazırlanan bir börek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun. (Tarif: Sofra Dergisi)

Malzemeler: (5 adet)

 5 adet Iglo Milföy hamuru

 125 gr.kıyma

 1 adet kuru soğan

 1 adet yumurta

 1 tatlı kaşığı salça

 tuz

karabiber

zeytinyağı

üzeri için çörekotu

Hazırlanışı:

 Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilip, yumuşamaları sağlanır. Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulup ısıtılır ve kıyma eklenerek kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan da kavrulur. Salça, tuz, karabiber ilave edilip bir iki dakika birlikte karıştırılarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurunun ortasına hazırlanan bu iç malzemeden bir miktar konulur.(iç malzemesi olarak peynir, patates, ıspanak, sosis gibi farklı şeyler de koyabilirsiniz) Hamurun kenarları ortaya toplanarak rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar için ayı işlem yapılır ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilirler. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür ve çörekotu serpilir. Böreklerin ortalarına bıçakla boydan boya bir çizik atılır. Önceden ısıtılan fırında 180 C’de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler. AFİYET OLSUN

April 2, 2011. Börek, kahvaltı, Uncategorized.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: