Mercimek Köftesi

Herkese şimdiden güzel bir hafta diliyorum. Yarın çok erken saatte iş nedeni ile İzmir’e gitmek üzere yola çıkacağım için haftanın ilk postunu şimdi yayınlamak istedim. Bir hafta boyunca güzel İzmir’de olacağım ve haftasonu İstanbul’a döneceğim. Haftasonu görüşmek üzere şimdilik hoşcakalın.

Malzemeler (35 adet)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
5 sap taze soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet limonun suyu
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kırmızı mercimek yıkanıp üzerini geçecek kadar su konur ve haşlanır. Haşlandıktan sonra içine bulgur katılır ve ikisi karıştırılır ve üzeri kapatılıp, demlenmeye bırakılır. Diğer tarafta zeytinyağı bir tavaya konulur ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Üzerine salça eklenir ve bir kaç defa çevrilir. Yıkanmış taze soğan ince ince kıyılır ve bir kabın içine konulur içine ince ince doğranmış maydanoz eklenir ve ikisi harmanlanır. Salçalı kavrulmuş soğan mercimekli bulgurun içine konulup karıştırılır. Üzerine yeşilikler ve bir limonun suyu konulur ve hepsi iyice karıştırılıp, yoğurulur. Harçtan parçalar alınır, yoğurulur ve elde sıkılıp şekil verilir. Yeşillik konulmuş servis tabağına tümü dizilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

April 3, 2011. ana yemek, çay saati, salatalar.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: