Havuç Topları


Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Kış geri döndü hava berbat. Soğuk havada insanın canı tatlı birşeyler yemek istiyor. Bugün son derece hafif ama tatlı isteğini karşılayacak bir tarifim var. Hem soğuk havaya karşı enerji verecek hem de tatlı yedim diye fazla vicdan azabı çektirmeyecek. Haydi buyrun afiyet olsun.
Tarifi 45 dakikalık yemekler etkinliğini düzenleyen tarifkolik arkadaşıma gönderiyorum .
Malzemeler:

4 havuç
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş ceviz Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Havuçlar soyulur, rendelenir ve bir tencereye konulur. Üzerine toz şeker ve üstünü örtecek kadar su konulup, havuçlar iyice yumuşayana kadar pişirilir. Diğer tarafta bisküviler ve cevizler rondoda iyice çekilirler. Pişen havuçların üzerine eklenir.Vanilya da konur ve hepsi kaşıkla iyice karıştırılır. Karışım ılınınca içinden ufak parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanırlar ve hindistan cevizine bulanarak servis tabağına alınırlar. Biraz dinlendirildikten sonra servis yapılır. AFİYET OLSUN

April 14, 2011. tatlı.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: