Patatesli Kek

Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. Yoğun geçen haftanın ardından insan hafta sonu hafta içi vakit bulamadığı işleri yapmak, güzel lezzetleri pişirmek istiyor. İşte bu kek de haftasonu keyfi için yaptığım tatlardan biri. Kekin tarifini sevgili Lezzetibol Tijen’den aldım ve bir iki minik değişiklikle uyguladım. (Orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz) Kahvaltı da ya da çay saatinde afiyetle yiyeceğiniz bu keki denemenizi öneririm.
Malzemeler:

2 adet yumurta,
yarım su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı yoğurt,
4 adet haşlanmış küp şeklinde kesilmiş patates,
100 gr kaşar peyniri,
1,5-2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
tuz,
karabiber
Hazırlanışı:

Derin bir kabın içine yumurtalar kırılır. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı eklenip, mikser yardımıyla karıştırılır. Ardından un, kabartma tozu ve baharatlar eklenip karıştırmaya devam edilir. Üzerine patatesler ve kaşar peyniri eklenip kaşıkla yavaşça karıştırılır. Fırına dayanıklı bir kalıp(borcam olabilir) yağlanır. Malzeme kaba dökülür. Önceden ısıtılan 160 derecelik fırında 35-45 dk pişirilir. Piştikten sonra hafif ılınınca dilimlenir ve servis tabağına alınarak çay ile hemen sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

April 16, 2011. çay saati, Börek, kahvaltı.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: