Kağıt Kebabı


Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta yağmurla başlayıp, soğuk geçecek bir hafta olacakmış umarım bu son soğuk hafta olur da artık Bahar’a ulaşırız. Haftaya çok sevdiğim lezzetlerden biri olan Kağıt Kebabı ile başlamak istedim. Bu hafta tüm Trakya Bölgesini kapsayan iş gezim nedeni ile ne yazık ki sizlerle başka bir tarif paylaşamıyacağım. Haftasonuna kadar bu tarifim ile başbaşa olacaksınız. Haftasonu görüşmek üzere sevgiyle kalın.
Malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı et
1adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet domates
zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber
Hazırlanışı:

Tencereye zeytinyağı konulup, ısıtılır. Etler tencereye eklenir ve çevrilerek kavrulurlar. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan pembeleşene kadar birlikte pişirilirler. İçine önce küçük küçük doğranmış havuç, biraz çevrildikten sonra küçük küçük doğranmış patates ve en son olarak da haşlanmış bezelye katılır. Birlikte çevrilerek harmanlanırlar. Doğranmış domates ve baharatlar da katılır ve hepsi bir iki dak. daha birlikte pişirilirler. Diğer tarafta yağlı kağıtlar kesilerek hazırlanırlar. İçlerine harçtan konulur ve kağıt katlanarak kapatılır. Üzerinde bıçak yardımıyla bir iki hava deliği açılır. Fırın tepsisine konulurlar. Tepsinin içine bir miktar su konulur ve kağıtların üzerine de bir iki su damlası serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 C’de 15-20 dak. pişirilir. Pişince fırından alınıp, kağıt ortadan kesilerek açılır. Servis tabağına kağıdı ile alınan yemek sıcak olarak yanında sade pilav ve cacık ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

April 21, 2011. Uncategorized.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: