Tavuklu ve Bezelyeli Penne

Herkese güzel bir Salı günü dilerim. Sonunda beklenen Bahar geldi ama biraz fazla sıcak geldi korkarım yine Bahar olmadan yaza giriyoruz. Bakalım göreceğiz. Bezelyenin en güzel zamanı şimdi çıtır çıtır bezelyeler tezgahlarda salınıyor. Ben de bu nedenle bu tazecik bezelyenin de içinde olduğu bir makarna yapayım istedim. Haydi buyrun sofraya afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
1 paket penne makarna
200 gr. tavuk göğsü
100 gr. bezelye
1 paket krema
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Makarna haşlanıp, süzülür. Tavuk eti küçük parçalara bölünür. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır ve tavuk eti ilave edilerek sotelenir. Üzerine haşlanmış bezelye ve haşlanmış makarna eklenir ve hepsi karıştırılır. Krema, tuz ve karabiber de konulur ve hepsi karıştırılarak harmanlanır. Makarna servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

May 16, 2011. ana yemek, makarna.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: