Peynirli Milföy Böreği

Başta kızım Ceren olmak üzere öncelikle gençlerin ve hepimizin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı “nı kutlarım. Bugün geleneğini bozmayıp blogumu evimizin genci olan kızıma bırakıyorum ve Ceren yaptığı Peynirli Milföy Böreğini sizlerle paylaşıyor. Afiyet Olsun.
Malzemeler: (10 adet)
10 adet İglo milföy hamuru
150 gr. Lor Peyniri(beyaz peynir de olabilir)
1 demet Maydanoz
karabiber
1 Yumurta
susam (istenilen miktarda)
Hazırlanışı:
İglo Milföy hamurları buzluktan çıkarılır yumuşaması beklenir. Yumuşayınca oklava ile hamurlar açılarak genişletilip, inceltilirler. Diğer tarafta lor peyniri ezilir, içine ince kıyılmış maydonoz ve karabiber eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp böreğin iç harcı hazırlanır. (Siz isterseniz kıymalı, patatesli gibi farklı iç harcı kullanabilirsiniz) Milföy hamurunun içine iç harçtan konulur ve hamur geniş rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar aynı şekilde sarılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılan fırında 180 C’de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler.
AFİYET OLSUN

May 19, 2011. bayram, Börek.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: