Enginarlı Semizotu Salatası


Herkese güzek bir Çarşamba gününden merhaba. Bugün menümde mevsimin genelde ayrı ayrı tüketilen, birbirine eş olmayan iki güzelinin biraya geldiği bir salata var. Son derece sağlıklı ve lezzetli olan bu salata benim için tek başına bir öğün oluyor. Sizlere de bu sağlık deposunu öneririm. Afiyet Olsun
Malzemeler:
Bir bağ semizotu
2 orta boy enginar
yarım su bardağı mantar
2 kırmızı biber
2 yeşil sivri biber
1 limonun suyu
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Semizotu ayıklanıp yıkanır, sapları atılır çiçek kısımları bütün olarak bir kaba konulur. Ayıklanıp kararmamaları için limonlu suda bekletilen enginarlar çok hafif haşlanırlar. Diğer tarafta mantarlar da limonlu suda çok hafif haşlanırlar. Diriliğini kaybetmeyen(yarı pişmiş durumdaki) enginarlar dört parçaya ardından bu parçalar tekrar ikiye böünür ve kabın içindeki semizotuna eklenirler. Mantarlarda sadece ortadan ikiye bölünerek karışıma eklenirler. Küçük küçük doğranan kırmızı biber ve yeşil biber de kaba konulur. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı eklenip hepsi iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan salata hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Advertisements

May 25, 2011. salatalar, sağlıklı lezzetler.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: