Semizotu Çorbası


Herkese güzel bir hafta dilerim. Havalar bir türlü düzelmiyor bir sıcak, bir soğuk, bir güneşli, bir yağmurlu. Madem sıcaklar hala ortada yok o halde haftaya sıcak, mis gibi bir çorbayla başlayayım dedim. Sevgili Tijen bu güzel ve tam mevsimlik çorbanın tarifini Lezzet Dergisinde vermiş ben de oradan alıp denedim ve çok beğendim size de öneririm. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik)
1 demet semizotu
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
kuru nane
karabiber
Hazırlanışı:
Semizotu ayıklanıp, bol su ile yıkanır ve doğranır. Kırmızı mercimek ve su tencereye alınıp, pişirilir. Semizotu ve pirinç ilave edilip, 10-15 dak. pişirilir. Haşlanmış nohut ve tuz eklenir. Diğer tarafta zeytinyağı ısıtılır ve salça ilave edilip hafifçe kavrulur. Nane, karabiber ve nar ekşisi ilave edilip, karıştırılır. Bu karışım çorbaya eklenir, karıştırılır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

May 29, 2011. Çorba.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: