Folyoda Levrek


Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya bir balık tarifi ile başlamak istiyorum. Balığı ızgara ya da fırında yapmayı tercih ediyorum. Fırında yaparken de buğlamayı çok sevmediğim ve kuru olmaması için folyoda soslu olarak yapıyorum.
Malzemeler( 2kişilik)
1 paket Iglo Akdeniz Levreği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
4 tane defne yapağı
yanında garnitür olarak:
1 paket Iglo kendi buharında pişen sebzeler
Hazırlanışı:
Iglo levrek poşetinden çıkarılır ve çözülmesi beklenir. Çözülünce aliminyum folyonun içine konulur. Diğer tarafta yumuşamış tereyağı, tuz, karabiber ve limonun suyu iyice karıştırılır ve sos hazırlanır. Bu sosun yarısı levreğin üzerine sürülür ve bir miktarı folyonun içine dökülür. 2 tane defne yaprağı folyonun içine konulur. Folyo kapatılır ve kenarları içe doğru kıvrılır. İkinci levrek içinde aynı işlemler yapılır ve sosun kalanı ikinci balığa dökülür. Folyo da bıçakla bir iki delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında 175 C’de 15 dak.pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve yanında buharda pişirilen Iglo sebzeler ile sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

June 5, 2011. balık, sağlıklı lezzetler.

Leave a Comment

Be the first to comment!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: